• Segitség kérés a laboreredmény kiértékelésében.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kb3hónapjajárok börgyogyászatra mert nagyon elkezdett hullani a hajam kaptam minden féle kencét majd kb 3hete marékszámra megindult volt egy rossz fogam amit kihuzattam van még egy szuvas amit most fognak kezelni az orvos szerint nem ez okozza a hajhullást van egy 1éves kislányom már a terheségem elejjén vese tájékon éreztem nyomás érzés olykor fáradékonyságot s egyébb tünetett ,cukorbeteg is voltam de az m,ár helyre állt.viszont mostanában egyre többször jellentkeznek a tünetek.el küldtek vérvételre amin igazából a legtöbb érték megfelelő kivéve a kloridot ami 108 tvk 73,hugysav 356,triglicerid 1.68 ggt 37 tudom nem tudja megállapitani mibajom lehet de szeretném ha segitenne értékelni ezt a pár eltérést mert januárra kaptam hasiultrahangra idöpontott s addig nem is tudom meg mitjelentenek ezzek az értékek, Válaszát nagyon szépen köszönöm elöre is..

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laboreredmény témában

        Kedves Kérdező! Az említett laborértékek közül a húgysav enyhén emelkedett, a többi érték a normál tartományon belül van. Megjegyezném, hogy az egyes laboratóriumoknak más lehet a referenciatartományuk, ezt a leleten jelezni szokták. A rossz fog okozhatja a hajhullását, ennek eltávolítását illetve kezelését követően a hajhullás mérséklődése is várható. A leírtak alapján még szeretném jelezni, hogy a terhesség alatt észlelt magasabb vércukorérték figyelmeztető jel, a későbbiekben Önnél a cukorbetegség kialakulásának nagyobb hajlamával kell számolnia. Javasolt évente rendszeres vércukor kontroll is.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. december 11., 17:37; Megválaszolva: 2011. december 13., 19:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: