• Ekolostrum

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Az Ön véleménye szerint a Medis Hungary KFt (1012 Budapest, Pálya u.9.) által forgalmazott "Ekolostrum" nevű (colostrum-tartalmú készítmény) étrend-kiegészítő kapszulát szedhet-e autoimmun beteg az általános fizikai állapotának javítására? Ha igen,akkor ezt a szert kúraszerűen, vagy folyamatosan, illetve mennyi ideig javasolt szednie? Köszönettel várom gyors válaszát! ur.sa

        WEBBeteg szakértő válasza a autoimmun betegség témában

        Tisztelt ur.sa
        ,
        A kolosztrum nagyon gazdag immunglobulinokban, aminosavakban,és erős vírus ellenes elemeket is tartalmaz, ezért megfelelő csecsemőknek táplálkozásában. A colostrum felnőttek esetében történő használatára még nincs megfelelő tapasztalat, ezért az autoimmun betegségekben sincs kellő adat a birtokunkba, hogy egyértelműen javasoljuk, vagy tiltsuk. Mivel az autoimmun betegségek alapja, hogy az immunrendszer hibásan működik és "önmaga ellen fordul" nem igazán javasolnám "külső" immunglobulinok bevitelét. Ennek ellenére, amennyiben megpróbálná szedését én inkább egy hónapi szedést javasolnék három hónap szünettel és labor ellenörzést a szedést követő első hónapban. Amennyiben nem fokozza panaszait, és jó hatást gyakorolnak meg lehet ismételni.

        Tisztelettel,  Dr. Brugós László

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-10 01:20:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 14:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! 3 éve vagyok a párommal. Volt korábban is partnerem, aki miatt kicsit aggódtam, hogy mi van, ha a leggyakoribb nemi fertőzést, chlamydiát kaptam (elég sok partnere volt az ex páromnak) Nincsenek különösebb panaszaim....
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...