• Ekolostrum

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Az Ön véleménye szerint a Medis Hungary KFt (1012 Budapest, Pálya u.9.) által forgalmazott "Ekolostrum" nevű (colostrum-tartalmú készítmény) étrend-kiegészítő kapszulát szedhet-e autoimmun beteg az általános fizikai állapotának javítására? Ha igen,akkor ezt a szert kúraszerűen, vagy folyamatosan, illetve mennyi ideig javasolt szednie? Köszönettel várom gyors válaszát! ur.sa

        WEBBeteg szakértő válasza a autoimmun betegség témában

        Tisztelt ur.sa
        ,
        A kolosztrum nagyon gazdag immunglobulinokban, aminosavakban,és erős vírus ellenes elemeket is tartalmaz, ezért megfelelő csecsemőknek táplálkozásában. A colostrum felnőttek esetében történő használatára még nincs megfelelő tapasztalat, ezért az autoimmun betegségekben sincs kellő adat a birtokunkba, hogy egyértelműen javasoljuk, vagy tiltsuk. Mivel az autoimmun betegségek alapja, hogy az immunrendszer hibásan működik és "önmaga ellen fordul" nem igazán javasolnám "külső" immunglobulinok bevitelét. Ennek ellenére, amennyiben megpróbálná szedését én inkább egy hónapi szedést javasolnék három hónap szünettel és labor ellenörzést a szedést követő első hónapban. Amennyiben nem fokozza panaszait, és jó hatást gyakorolnak meg lehet ismételni.

        Tisztelettel,  Dr. Brugós László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-10 01:20:17; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 14:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: