• Tb támogatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt hölgyem/uram! 20-21 éves vagyok és egészen komplex a problémám: metabolikus szindróma, a pajzsmirigyemmel is vannak problémák bár ez nem igényel gyógyszeres kezelést, és PCO gyanús vagyok. hatalmas túlsúlyom van 110 kg vagyok jelenleg (156 cm magas vagyok) . Egy ideje belefogtam az életmód váltásba mert szeretnék majd munkát vállalni, gyermeket és persze egészségesen élni!Elkezdtem akupunktúrás kezelésekre járni amelyek számomra hatásosak, ez sajnos anyagilag megterhelő a családom számára de még tudják vállalni(tanuló vagyok) és ezt a kezelést szeretném a kiegészíteni sporttal, jobban mondva úszással! Az iránt érdeklődöm hogy bármiféle támogatást igényelhetek-e?Vagy bármiféle támogatást lehet-e igényelni ilyen célú dolgokra?Azt tudom hogy fogyás utáni hasplasztikára igen, de engem az érdekelne hogy fogyást,életmódváltás segítésére lehet-e TB támogatást igényelni?PL. uszoda bérlet,aqua fitness vagy már az is sokat segítene ha az utazásra kaphatnék kedvezményt.Szeretnék élni, egészséges lenni, sportolni de sajnos ezt anyagilag nem engedhetem meg ! Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a PCO, túlsúly, gyógytorna témában

        Kedves Kérdező! Gyógytornát írhat ki a reumatológus, erre kaphat TB támogatást, illetve az utazási költségtérítésről az OEP rendelkezését itt olvashatja: 1. Utazási költségtérítés orvosi beutalóval igénybe vett egészségügyi szolgáltatás esetén A járóbeteg-szakellátásra, fekvőbeteg-gyógyintézetbe, rehabilitációra, gyógyászati ellátásra beutalt betegnek és tömegközlekedés használata esetén a kísérőjének az ellátás igénybevétele kapcsán felmerült, illetve az orvosszakértői vizsgálatra beutalt, vagy berendelt biztosítottnak a vizsgálat kapcsán felmerült, az ellátó intézet települési határán átnyúló utazása költségeihez támogatás jár. A beutaló Az utazási költségtérítés akkor jár, ha: • a beutaló olyan egészségügyi szolgáltatóhoz szól, amely a beteg lakóhelye szerinti területi ellátására kötelezett. • a beutalás azért nem a beteg területi ellátására kötelezett szolgáltatóhoz történt, mert az az egészségügyi intézmény, ahová a beteget beutalták a lakóhelyéhez közelebb esik, és a beteg hozzájárult az eltérő beutaláshoz. • a területi ellátásra kötelezett egészségügyi szolgáltató a betegnek szükséges ellátásra orvos szakmai indok alapján nem alkalmas, ezért a beutaló valamely más egészségügyi szolgáltatóhoz szól. A tömegközlekedési eszközön díjmentes utazásra jogosító „utazási költségtérítési utalvány” kiállítására kizárólag a háziorvos, házi gyermekorvos jogosult.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. december 04., 13:48; Megválaszolva: 2011. december 06., 08:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: