• acetonos lehelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, páromnál (aki a "beteg", és aki nő) egy furcsa dolgot vettem észre. Hét éve vagyunk együtt, soha nem volt rossz lehelete, még reggelente sem. És kb. féléve elkezdődött az, hogy ha akár csak minimális szeszes italt (pl. egy kis pohár sört) megiszik, borzalmasan erős. messziről érezhető acetonszaga lesz a leheletének. De csak akkor. Régebben is jártunk szórakozni, ilyen sosem volt. Ha többet ivott, italszaga lett, mint bárkinek. Most viszont egy ártatlan pohár sörnél is penetráns acetonszaga lesz a leheletének. Együtt élünk, sokat vagyunk együtt, tudom, hogy nincs semmilyen ismert betegsége. Alkoholt csak együtt fogyasztunk, csak alkalmanként és csak mértékkel. Legutóbb kb. egy éve volt vérvizsgálata (önkéntes volt egy gyógyszerteszten), és semmilyen rendellenességet nem találtak a vérében. A leleteket ugyan nem láttam, de felteszem, hogy ha cukorbetegségre utaló jelet találtak volna nála (mert úgy tudom, általában ez okoz ilyesmit), az feltűnt volna. Mi lehet még? Feltételezem, történnie kellett valamilyen változásnak, mert bő hat éven át sosem tapasztaltam azt. amit most rendszeresen. Köszönöm megtisztelő válaszát. Üdvözlettel:

        Dr. Boros Miklós válasza a acetonos lehelet témában

        Tisztelt Kérdező! Ellenőriztesse vércukorszintjét és legyen fogászati góckutatás. Ez a messze két leggyakoribb oka a kellemetlen tünetnek.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. november 28., 21:26; Megválaszolva: 2011. november 30., 19:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: