• Bőrgyógyászat: lábszagom van, mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Még tanuló vagyok, végzős gimnazista. Az órák alatt én magam is érzem a saját lábszagom, ami a cipőből kiverekedi magát, és csak remélni tudom, hogy seki más nem vette észre rajtam kívül:( - Hasított bőr cipőm van, és 100%-os pamutzoknikat használok. Ezt használtam korábban is, nem is volt lábszagom, de körülbelül két-három folyamatosan az van. - A cipőt kezeltük lábszag elleni spray-vel, amit a cipőbe kell fújni; kiakasztottam számtalanszor a levegőre száradni kifűzve és olykor még borotvahabbal is kikentem a belsejét, melynek köszönhetően reggelre csudajó illata lett. -- Ezekből arra a következtetésekre jutottam, hogy a probléma nem más, mint egyedül a lábam lehet, pontosabban annak az izzadása. Megfigyeltem, hogy fürdés után is megmarad a kellemetlen szaga a lábfejemnek, főleg a talpamnak. Első lépésben, utána járva a dolgoknak, egy ecetes lábfürdőt készítettem magamnak. A lábam mintha felfrissült volna. Aznap fürdés után nem is volt semmilyen szaga, nagy örömömre… De másnap, amint visszadugtam a cipőbe, (aminak csakugyan nem volt semmilyen szaga, sőt, kellemes botovahabillata volt) valósággal éreztem, ahogy elkezd izzadni, és vele együtt a szagot is… Arra gondoltam, hogy majd a hintőpor segít. Reggel és este is beszórtam a lábamat, az ujjaim közét, a talpam felső részét, de körülbelül öt másodperccel a cipőbe dugás után újra éreztem, ahogyan a lábamnak irtózatosan ontani kezdi magából az izzadtságot. Egy ideig a hintőporos napokon a hintőpor illata csapta meg az orrom az iskolában, de az izzadtság mindig győzedelmeskedett fölötte, és előbb vagy utóbb elnyomta a finom illatát a kellemetlen lábszag. Fogalmam sincs, mi tévő legyek. Úgy érzem, mindent megpróbáltam, mégsem segít semmi:(. Nagyon elkeserít, ha belegondolok, vajon hány embernek alakulhatott ki rólam emiatt rossz véleménye. Gyógsz: Pantoprazol 1* és SEDOgelat2*1 Gombás fertőzés is lehet minden jel nélkül? Tény, hogy stresszes vagyok, de ezelőtt sem okozott hasonló gondokat.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a izzadás témában

        Kedves Kérdező! Lehet, hogy hiába bőr a cipő, de nem szellőzik. A láb fokozott izzadása miatt használjon solutio antisudoricát, és a fokozott izzadás miatt legyen egy ellenőrző vizsgálat a háziorvosnál.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. november 23., 15:01; Megválaszolva: 2011. november 24., 11:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...