• Mi baja lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/ doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz hogy mi baja lehet a páromnak. ez a lelete amit kapott: klinikai kémia glukóz 5.2 karbamid 4.9 Kreatinin 93 húgysav 413 nátrium, szérum 144 kálium,szérum 4.5 klorid 102 összkoleszterin 6.9 hdl kloreszterin,direkt 1.28 triglicerid 3.31 got(asat) 37 gpt(alat) 73 ggt 139 total bilirubin 10 konjugált bilirubin 3 indirekt bilirubin 7 alkalikus foszfát 213 ldl 4.14 ldl/hdl 3.2 elküldték hasi ultrahangra és fertőző osztályra vizsgálatra ezért kérdezem mi lehet a baja? Várom válaszát tisztelettel!

        Dr. Boros Miklós válasza a laboreredmény témában

        Tisztelt Kérdező! Az enyhe májenzim emelkedés okát kell keresni. A hasi ultrahang a szervi eltérést, a fertőző osztály a vírusos májgyulladást tudja kizárni. Addig is szigorú diéta indokolt. Ezt indokolja a magas koleszterin és triglicerid is. Csökkentse az egyszerű szénhidrát arányát, kerülje a zsíros és fűszeres ételeket. Alkohol- és dohányzási tilalom. Alkalmazzon probiotikus kúrát, egyen több növényi rostot és minden nap mozogjon legalább fél órát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. november 13., 16:44; Megválaszolva: 2011. november 15., 17:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        19.heti terhességi UH placenta érettsége 1. Kell aggódnom?