• Testsúly - soványság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg! 24 éves férfi vagyok 183 cm és 63 kg. Kimondottan sovány vagyok a kategóriámban. Szeretném megtudni, hogy ez normális-e vagy sem? Illetve a 63 kg egészséges testsúly-e ilyen magassághoz? Sokat eszem, azzal nincs probléma, a nehéz fizikai munkát is jól viselem, hosszú távon is csak hamar megéhezem éhesen pedig nem tudok dolgozni. Kissé nehezen koncentrálok hosszú távon tanulmányokra de ez nem hiszem, hogy a testsúllyal összefügg (bár kitudja, jobbnak láttam leírni). Egy időben otthoni edzéssel próbáltam izomra hízni, de nem sokat változtam így fél év után felhagytam vele. Köszönöm válaszát előre is!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a soványság témában

        Kedves Kérdező! A BMI alapján az ön testalkata sovány. Amennyiben jó étvágy mellett jelentkezik ez az alacsony súly, felszívódási zavar irányába kivizsgálás javasolt, illetve a pajzsmirigy-funkció ellenőrzése is javasolt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. november 11., 17:53; Megválaszolva: 2011. november 14., 13:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: