• vega

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Az unokám miatt írok Önnek. 13 éves, és még soha nem evett rendesen húst. Már 10-12 hónapos korában is, amikor összevágott husi volt a főzelékébe keverve, a kis nyelvével külön kilökdöste. Az Édesanyja most akarja rákényszeríteni a húsevésre, ami örök vita. A gyerek még a látványától is undorodik, sír hisztizik. Míg kisebb volt, megette a virslit, a húsgombócot, mert nem tudta, hogy abba is van hús:mióta tudja, nem eszi. Sajnos sem halat, sem gombát nem eszik, a szójára meg allergiás. Egyedül tejtermékeket fogyaszt, főleg sajtot. Asztmás és allergiás is, szinte mindenre, emiatt fogyatékossági támogatásban is részesül. Egyébként 180cm 60 kg, 44-es lábak! Hosszú vékony gyerek, aki rengeteget eszik. Focizik, hetente 5 edzéssel, 4-es tanuló. Kérdésem: Kell-e az édesanyjának erőltet most a húsevést, ha már idáig nem tette? Milyen hátránnyal fog járni e nem evés? A rendszeres edzés, nem káros-e a betegségére? Állítólag, ha kiderül, hogy edzésekre jár, akkor az emelt szintű családi pótlékot is megvonhatják tőlük. Aki asztmás, az nem focizhat-mondják. Köszönöm,

        Dr. Molnár Anna válasza a húsfogyasztás témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben a gyermek asthmája - gyógyszeresen- kontrollált, a testedzés nem káros, hanem éppen jótékony hatású! Természetsen fontos, hogy a fejlődő szervezet minden típusú (nővényi, állati) tálálékhoz is hozzájusson, az jó, hogy a gyermek tejtermékeket fogyaszt. Amennyiben a gyermek szépen fejlődik, nincsenek hiánytünetei aggodalomra nincsen okuk, de javasolt a húsételek bevezetése is!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. szeptember 09., 13:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 12:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: