• Megfelelő lenne ez az étrend?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Szakértő! Jelenleg 59 kiló vagyok, és 178cm magas. A kérdésem az lenne, hogy megfelelő lenne e a követező étrend. A célom az étrenddel az lenne, hogy tömeget és izmot növeljek. Fontos momentum az, hogy vegetáriánus vagyok, számomra ez azt jelenti, hogy nem fogyasztok halat, és húst. Tejterméket, tojást viszont igen. Szoktam sportolni, főleg aerob sportokat csináltam eddig. Most viszont egy grammra meghatározott étrenddel(+ természetesen edzés) szeretnék felszedni a következő 1-2 évben +10-12 kilót, főként izomban. Az étrend erősen tojáson alapszik. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyennek látja egy orvos. Az étrend, amely napi 6-7 étkezést foglal magába: étkezés 1: 5 db tojás fehérje(+2 sárga) + puffasztott rizs(100g) étkezés 2: Sajt(100g) + puffasztott rizs(100g) étkezés 3: sajnos nincs befolyásom, mert menzán eszem, de megkérem legyen rizs + valami. étkezés 4: Magok. 100 gramm mandula, és akkor 150 gramm földimogyoró. (ezek nagyjából kiegészítik egymást) étkezés +1(ha ez jó lenne): Ide jöhetne egy doboz Cottage cheese 200g étkezés 5: Rizs(100g) + 5db tojásfehérje(+2 sárga) étkezés 6: Cottage cheese 200g. Ezen kívül szednék tablettát, amiben mindenféle vitamin, meg ásványi anyag megtalálható. Illetve naponta 3-400g alma. Elvileg a magok egyébként úgy vannak összerakva, hogy nagyjából kiegészítsék egymást, ugyanis nem tartalmazzák egyesével mind a 8 esszenciális aminosavat. Ám ennek a két magnak a kombinálásával csak 2-3 marad ki, ám azt a tojás, tejtermékek pótolják. (elvileg mandula:Izoleucin, Fenil-alanin, Valin mogyoró, földi:Leucin, Fenil-alanin, Triptofán, Valin) Összesen megközelítőleg, 3700 kalória van benne, 200g fehérje (ebből az állati eredetű, ami a legfontosabb 100-110g) , szénhidrátból 380g körül, zsírból pedig 160g. A zsír azért ilyen sok, mert a magokban igen nagy mennyiség van belőle. Kenyér helyett a rizst javasolták, mert abban minőségibb ch van. A kérdésem az lenne, hogy ez az étrend megfelelő lenne e izom és tömegnövelésre, heti 4-5 nap sporttal? Ebből 3-4 nap izomnövelés, 2 pedig kardió edzés(futás 30-40 perc). Ui.: Elvileg a cukrom és a koleszterin szintem is rendben van. (Vérvétel szerint - kicsit kevesebb mint egy éve) Köszönöm a választ előre is!

        Dr. Molnár Anna válasza a egészséges étrend témában

        Kedves Kérdező! Azt gondolom, hogy az Ön fejlődésben lévő szervezetének minden élelmiszerre így, húsra (fehérre és vörös húsra egyaránt), valamint zöldségekre, gyümölcsökre egyaránt szüksége van. Izomnövelés céljából a rendszeres testedzés mellett valóban javasolt fehérjedús táplálkozás, de az Ön által ismertetett étrend rendkívül egyhangú.


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. augusztus 21., 17:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 29., 00:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: