• Táplálkozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Segítségét szeretném kérni táplálkozás diétával kapcsolatban. PCO-m miatt nem igazán tudom milyen diétára lenne pontosan szükségem már ugye említette nekem h diéta betartásával könnyeben teherbe eshet az ember. Én nem igazán értek ehhez nem tudom mit ehetek mit nem. Cukor helyett méz jó e stb... Tudna nekem segíteni ebben h mi lenne a legjobb étrend hol tudnék ez után olvasni. Mire figyeljek?? Mit ihatok mit nem stb..? Segítségét előre is köszönöm. :)

        Dr. Csuth Ágnes válasza a egészséges étrend témában

        Kedves Kérdező! Az ideális testsúlyához viszonyított kalóriabevitelt keresse ki táblázatokból, ilyen van a neten, ebből meg tudja határozni a szükséges energiát. Az ételek 55%-a legyen maimum szénhidrát, lehetőleg komplex, azaz főleg teljes kiőrlésű lisztből készült ételek, csökkentse a krisztalloid szénhidrátokat, azaz répacukor, gyümölcscukor, zsírszegényen étkezzen, az állati zsírokat kerülje,, főleg halat és sovány szárnyast fogyasszon, nagyon fontos a friss zöldség, lehetőleg nyersen vagy maximum párolva, ezek adják a ballasztanyagot az étrendhez, javaslom a paradicsomot, paprikát, cukkinit, padlizsánt, gombát, salátát, uborkát.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. augusztus 11., 12:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 09:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: