• Nagy fogyás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az elmúlt két évben 90-95 kiló között ingadozott a testsúlyom, 2010 szeptemberében elkezdtem fogyókúrázni, és lefogytam 83 kilóra, ám a fogyókúra befejeztével (december eleje) nem állt meg a fogyás, az elmúlt hat hónapban további 6 kilót fogytam! Magyarán kevesebb mint egy év alatt leadtam majdnem 20 kilót! Bevallom nem sportoltam a fogyókúra ideje alatt sem és azóta se mivel nagyon kevés időm volt, van ilyenre! Habár a fogyókúra után megváltozott az étkezési szokásom, nem eszek amikor csak a tv-elé fekszek, nem nassolok...stb, de mikor a napokban rááltam a mérlegre és az 75-76 kilót mutatott kicsit megijedtem! Normális az ilyen mértékü fogyás, komolyabb fogyókúra nélkül? vagy más gond lehet, esetleg valami betegség első jele? (dohányzom 4 éve, de nem köhögök nincs semmi más panaszom) Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Marcell

        Dr. Veress Dóra válasza a fogyás témában

        Kedves Marcell! A nassolás elhagyásával nagyon sok felesleges kalóriától szabadult meg. Ha ehhez még hozzájön az életmódváltás, és esetleg egy kis stressz, akkor elképzelhető, hogy ennyi idő alatt 20 kilót fogyott. A havi egy kiló fogyás ideális, mivel nem viseli meg nagyon a szervezetét. Ha a foygás nem áll meg, és esetleg más tünetek is társulnak hozzá, mint pl. izzadás, remegés, idegesség, akkor mmindenképp keresse fel háziorvosát egy hormonvizsgálat elvégzése érdekében!


        Kérdés: 2011. június 16., 12:47; Megválaszolva: 2011. június 16., 23:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: