• Tilos-e a kocogás gerinc probléma esetén?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Több mint 5 éve napi rendszerességgel szaladok (kocogok) salakpályán. Hátfájás következtében családi orvosom ortopéd szakorvoshoz küldött, aki a röntgen felvételt látva eltiltott a szaladástól, mivel ,,olyan a gerincem mint egy öregemberé" a porcok elcsontosodása és a helytelen testtartás miatt. Én már nagyon megszoktam a napi rendszeres mozgást és úgy érzem hogy nehezen tudok lemondani a kocogásról. Tényleg ennyire ártalmas a gerincre?

        Dr. Bogdán Aurél válasza a gerincdeformitás, futás témában

        Pontos válaszhoz ismrenem kellene a röntgen felvételeket is. Elvileg a kocogás (nem futás) a kopásos eredetü gerincpanaszoknál inkább csak kellemetlenséget tud okozni, mintsem bajt. Ha a kocogás nem eredményez fájdalmat, akkor végezhető. Pontos válaszért érdemes lenne egy idegsebészeti szakrendelést is felkeresni.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2011. május 23., 17:26; Megválaszolva: 2011. május 26., 11:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: