• A kávé és az energiaitalok okozhatnak függőséget?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/Doktornő! A kérdés címében már feltettem az alapvető kérdéseimet.:A kávé és az energiaitalok okozhatnak függőséget?Ha igen,akkor ezeknek milyen hatásai lehetnek a szervezetre?Csak mert én 14 éves korom óta kávézok és kb.:7-8 éve a napi mennyiségem megnőtt egy fix másfél literre,tehát legkevesebb ennyi kávét fogyasztok el mindennap és mellé igen gyakran fogyasztok energiaitalt is.Utóbbi időben kezdet el ez a dolog engem foglalkoztatni. Tisztelettel.:Gallits Gábor Csaba.

        Dr. Boros Miklós válasza a kávé témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt mennyiségett lassan fogja vissza, persze, hogy okoznak függőséget. Tartós és ilyen mértékű alkalmazásuk számos kóros anyagcserefolyamtot indít be.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. március 23., 22:27; Megválaszolva: 2011. március 27., 13:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: