• Mozgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! 22 éves vagyok, 172 cm és úgy 78 kg. Sosem mozogtam rendszeresen, de szeretném mindenképpen beiktatni a napirendembe. Eddig különböző aerobic dvdk-re tornáztam otthon, meg futógépen gyorsan gyalogoltam, kb. 45 percig egy héten kb. ötször. Ám az a helyzet, hogy eddig, amikor megpróbáltam rendszeresen mozogni, azt nagyjából másfél hétig bírtam, mert másfél hét után vagy torokgyulladásom lett, vagy annyira fáradt lettem, hogy megmozdulni is alig tudtam. Ennyire legyengült volna az immunrendszerem, vagy esetleg túlzásba vittem valamit? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a testmozgás témában

        Kedves kérdező! Próbáljon fokozatosságot tartani, kezdje napi 30-40 perc gyors gyaloglással, és fokozatosan emelje a tempót. Az immunrendszer erősítésére szedjen probiotikumot, multivitamint.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. február 13., 21:45; Megválaszolva: 2011. február 15., 10:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: