• Egészséges életmód

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr Csuth Ágnes! Köszönöm a választ. Lenne egy másik kérdésem. Mivel az anorexiával igen meggyűlt a bajom most szeretnék egy teljes életmódváltást. Először is szeretném abbahagyni a dohányzást hizás nélkül, szeretném ha megint lenne menstruációm amit kevés hizással érhetnék el de nem akrom, hogy a hizás miatt lelkiismeretfurdalásom legyen. Most annyit eszem, hogy tovább ne fogyjak, vagyis tartom a súlyom. Hogy lehetne ezeket összehozni? A dohányzéssal annyit, hogy amikor reggel nem szivok el legalább egy szál cigarettát nem tudok elmanni wc-re,Hogy lehetne ezt befolyásolni? Idáig ez volt az egyik fő kifogásom, a másik pedig az elhizás. Előre is köszönöm. Üdvözlettel, Erika

        Dr. Csuth Ágnes válasza a anorexia témában

        Kedves Hölgyem! Alapvetően jó lenne tudni, hogy mennyi a jelenlegi testsúlya, mert lehetséges, hogy nem elég, ha csak szinten tartja, hanem azt is elképzelhetőnek tartom, hogy önnek híznia kellene. A reggeli székelési inger kiváltására próbáljon meg meleg folyadékot fogyasztani éhgyomorra, és reggeli tornát végezni, esetleg egy kávé is segíthet, de ne éhgyomorra. Ha önnek a normál testsúly is elhízottnak tűnik (nem tudom, mert nem írja jelenlegi súlyát, csak feltételezem), ez esetben pszichológus segítségét is érdemes igénybe venni, mert akár súlyos testképzavar is jelen lehet.a


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. augusztus 30., 11:11; Megválaszolva: 2010. augusztus 31., 13:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: