• Vastagbél daganat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        szeretnék választ kapni mit lehetne tenni a tünetmentes idöszakban az ujabb daganat megjelenésének elkerüléséért

        Dr. Csuth Ágnes válasza a daganat megelőzés témában

        Tisztelt Kérdező! A legfontosabb a folyamatos ellenőrzés. Ebben kérje a gasztroenterológus segítségét, aki a szükséges vizsgálatokat (endoszkópia) elvégzi. Ezen kívül az egyszerű szénhidrát kerülése, bőséges folyadékfogyasztás és sok növényi rost evése. Legyen minden nap, normális konzisztenciájú széklete. Kerülje az egészségtelen életvitelt (dohányzás, alkohol) és mozogjon minden nap legalább fél órát (séta).


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. június 21., 19:57; Megválaszolva: 2010. június 22., 08:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: