• Kockahas

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő /úr A lenti levélben írt fájdalom miatt áttértem a szobabiciklire. Napi szinten -szigorúan este 7 után- 30 perc alatt kb.800 kalóriát égetek el (bicikli kijelzője szerint) és ezt szeretném megtoldani fekvőtámasszal/felüléssel. Úgy látszik hogy én hasra hízós vagyok így kérdem hogy napi szinten kb. 10x30 fekvőtámasz adaggal eredményessé tehetem a hasra felszedett kilók eltüntetését vagy inkább felülésre koncentráljak? köszönöm válaszát ---------------------------------- Tisztelt Doktornő /úr Téli sportot űzök és hogy nyáron is mozogjak (és ne szedjek fel leadhatatlan kilókat) közel egy hónapja újra elkezdtem futni. Esténként futok kb. 2 km-t asztfaltozott úton, de amikor a futás után lepihenek akkor mindkét lábamban lüktető fájdalmat érzek mely 2-3 óra múlva elmúlik. Főleg a sípcsontomban érzem a fájdalmat. Miután aktív sportoló vagyok így nem hiszem hogy komoly gond lenne hiszen a fastum / voltaren / Rischtofit krémek megteszik jótékony hatásukat de azért megkérdem Önt hogy mit tanácsol? Mitől lehet a fájdalom? Térjek át inkább pl.szobabiciklizésre? köszönöm "sportoló" ----------------------------------- Kedves Sportoló! Az aszfalt nem tesz jót a mozgásszerveknek, illetve az sem mindegy, hogy milyen cipőben, milyen bemelegítés után fut. Inkább fusson természetes talajon, kellően melegítsen be, és a bokát jól rögzítő, megfelelő minőségű lábbelit válasszon. Ha így is jelentkezik a fájdalom, egy ruitn ortopédiai vizsgálatra jelentkezzen be. Üdvözlettel, Dr. Csuth Ágnes, családorvos

        WEBBeteg szakértő válasza a testmozgás témában

        Kedves Kérdező!

        Nincs lokális zsírbontás, csak egész szervezetre vonatkozó. Attól, ha a hasizmait edzi, még étrendi változtatás is kell a hasi zsír lebomlásához, hiszen a zsírbontó enzimek nem válogatnak ki konkrét sejteket. Küldje el egy heti étrendjét, szívesen átnézem, vélenényem szerint az lesz az egésznek a kulcsa.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-06-14 15:22:54; Megválaszolva: 2010. június 14., 15:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: