• Magas vérzsírszint

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr!Egy vérvétel alkalmával kiderült,hogy a párom koleszterinszintje 5,5,valamint a Se triglicerid értéke 4,57.Ezután a háziorvos lipidil supra-t írt fel.Egy hónap gyógyszerszedés után a vérvétel a problémás értékeket rendben találta.Viszont a GOT 46, a GPT 59, és az L-T glutamil transzferáz 136 lett. A háziorvos azt mondta minden rendben,de ezek elég nagy eltérések a normál értékekhez képest.Lehet-e gyógyszerek nélkül normalizálni az értékeket (gondolok itt a vérzsírra is)? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a vérzsír témában

        Kedves Kérdező!

        A zsír- és szénhidrátszegény diéta nem mindenkinél elég, előfordul, hogy ezek mellett is kell gyógyszert szedni. Próbálják meg a diétát bevezetni, így lassan a gyógyszert elhagyni, ebben a háziorvos fog tudni segíteni, meglátják, hogy hogyan alalkulnak majd az értékeke gyógyszerszedés nélkül. Viszont fontos, hogy ne maguktól hagyják el a gyógyszert, a háziorvos kérdezzék meg előtte.


        Dr. Kocsis István
        urológus

        Dr. Kocsis István

        Kérdés: 2010-05-13 12:58:13; Megválaszolva: 2010. május 13., 12:58

        Kövess minket a facebookon!
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Napi fél tabletta Betaloc zok gyógyszert szedek és az a kérdésem hogy lehet e alkoholt fogyasztani mellette ritkán.A tájékoztatón olvastam hogy emelheti a metoprolol szintet ami gondolom azt jelenti hogy csökkenti a vérnyomásom és a pulzusom. A...
        Tisztelt Doktornő! Az az igazság, hogy potenciazavarral küszködök és szeretnék rendelni egy potencianövelőt, amit az interneten találtam. Xerex-nek hívják, természetes gyógynövényekből készült, OÉTI által bevizygált termék. Az az...
        Kedves Doktornő egy hónapja hogy írtam önnek vérnyomás problémák címen! Az ön tanácsait megfogadva elvégeztettem a vizsgálatokat! Múlt hónap végén felkerestem a kardiológiát panaszaim miatt(Palpitatio érzés)nyugalmi EKG,teljes...
        Tisztelt Doktornő! Holnap elutazom 10 napra, így sajnos nincs időm orvoshoz menni személyesen a leletemmel, viszont aggódom a magas Eozinofil értékem miatt. Másfél évvel ezelőtt már volt egy ugyanilyen magas értékem, ami 2016. augusztusára...
        Tisztelt Doktornő! Most került a kezembe 5 hónappal ezelőtti kardiológiai leletem. Azt olvasom rajta hogy enyhe mitralis prolapsusom van (erről már régóta tudok, néha melléver a szívem, de nem zavar) és enyhe TI-m. Illetve a becsült...
        Tisztelt Doktornő. Először is azt szeretném kérdezni hogy doppler visgalatal mit néznék,nekem volt,szoveti dopler,color doppler,doppler,jok voltak az eredmények.S a nyakamnal,az arcom felől mit nézett ultrahanggal a kardiológus?.Másik...
        Tisztelt doktornő! Én 29 éves 185 cm magas 83 kg súlyú egészséges férfi vagyok! A problémám a következő: vásároltam egy minőségi felkaros vérnyomásmérőt,és szeretném tudni hogy jól használom-e? Illetve a kapott értékek mire...
        Tisztelt doktor nő! A nyáron átestem egy több szervre átterjedő szívburok és szívizom gyulladáson. A kontroll alapján már elméletileg minden rendben van és azt mondták visszatérhetek a "normális" életemhez viszont nem kellene nehéz...