• Hársfa virággal kapcsolatos

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt dr nő szeretném megkérni arra hogy az utcánkban van egy hársfa annak a virágzatát megfőzhetem teának ha még nincs kinyilva kérem mihamarabb válaszoljon nekem

        WEBBeteg szakértő válasza a hársfa virág témában

        Kedves Kérdező!

        A hársfa virágát május végén, június elején szedik a virágnyílás kezdetén akkor, ha a virágok kétharmada már ki van nyílva. Ha előtte vagy utána szedik le már kevesebb hatóanyagot tartalmaz. Az apró- és a széleslevelű hárs virága alkalmas gyógyászati célra. A virágot az őt körülvevő ún. murvalevelekkel együtt szedik.

        Meghűléses megbetegedéseknél, köhögéscsillapító, izzasztó, nyugtató hatása miatt alkalmazzák.

        Fontos lenne, hogy olyan helyről vegye a virágot, ahol autók nem szennyezik a levegőt. A boltokban kaphatók olyan bevizsgált termékek, amelyek káros anyagoktól mentesek.

        Dr Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-27 10:03:32; Megválaszolva: 2011. július 29., 09:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: