• Agyserkentés vizsgaidőszakra - Hogyan?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        22 éves főiskolai hallgató vagyok, és mostanában nehezen tanulok, fáradt vagyok. Egy ismerősöm a Lucetam tabletta szedését javasolta. Érdeklődni szeretnék szedhetem-e, ill. mennyit szedjek belőle naponta vizsgaidőszakban? Lecitin kapszulát szedek kb. 2 hónapja és Magne B6-ot, ezekkel együtt is szedhető a Lucetam? (Gyógyszerallergiám nincs)

        WEBBeteg szakértő válasza a agyserkentő, vizsgaidőszak, tanulás, vitamin témában

        Diplomás emberként számomra sem ismeretlen a jellegzetesen vizsgaidőszakra jellemző "nem fog a fejem, hogy fogok én levizsgázni szindróma". A magnezium ill. B vitaminok valóban hasznosak lehetnek. Lucetam (piracetam) indikációi között az időskori elbutulás, agyérgörcs utáni állapotok és egyebek mellett valóban szerepel a tanulási zavar, dyslexia (olvasási nehezítettség), de főiskolai hallgatóként nem gondolom, hogy fenti diagnózisok között bármelyik is fennállna Önnél így bár nem hiszem, hogy ártana, de sok értelmét sem látom a szedésének.

        A tanulással kapcsolatban fontos azt tudni, hogy a nyugtatók, altatók, illetve az alkohol gátolja a rövidtávú memóriából a hosszútávúba való átíródást, tehát lehetőség szerint kerülendőek. A fokozott aerob jellegű mozgás amellett, hogy stresszcsökkentő hatású, csökkenti az alvásigényt is így - bár a rá szánt idő elpocsékoltnak tűnhet- mégis az a tapasztalat, hogy megéri a rá fordított időt. 

        Fontos a megfelelő testtartás, a jó szemüveg, megfelelő mennyiségű szénhidrát gazdag étkezés (az agy szőlőcukrot "eszik"). És végül nem érdektelen a kapcsolatunk tisztázása a tárggyal, hiszen ami érdekel, azt szívesen tanuljuk.

        Tisztelettel: Dr. Siró  neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-25 21:18:29; Megválaszolva: 2011. július 29., 08:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: