• Hidrogénnel dúsított csodavíz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már nálunk is hamarosan forgalomba kerül ez a "csodavíz". Van ennek bármilyen tudományos alapja? http://www.h4o.co.jp/e/story/i ndex.php

        WEBBeteg szakértő válasza a életmód témában

        Kedves Kérdező!

        Én most olvasok először róla, de nem túl meggyőző a dolog. Egyrészt azt írják, tiszta víz. Akkor hogy akarják belerakni a hidrogént, ami igen illékony gáz és csak magas nyomáson lehetne a vízben tartani? Hogyan jutna ez el a szervezetben bárhova is? Amint lecsavarnánk a kupakot, azonnal elillanna. Az antioxidáns hatása sem egyértelmű számomra, hiszen kémiából azt tanuljuk, hogy a hidrogén H2 molekulaként fordul elő, és ez se nem ad, se nem vesz fel elektronokat. Maradjunk szerintem az eddig is jól ismert antioxidánsoknál, elsősorban a nem csekély magyar vonatkozással bíró C-vitaminnál, A és E-vitaminnál, szelénnél. A szervezeten belül nagyon jó szabadgyökfogó rendszerek működnek, különböző enzimek, illetve egy glutation nevű tripeptid, melyek megóvják egy bizonyos határig sejtjeinket a károsodástól, csak nem szabad túlterhelnünk őket (szabadgyök képződést okoznak a különböző méreganyagok, légszennyezés, dohányzás,  az UV-sugárzás).

        Tisztelettel: Dr. Plósz János  gastroenterológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-24 20:14:18; Megválaszolva: 2011. július 29., 08:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: