• Táplálékkiegészitő

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire ajánlottak a táplálek kiegészitők? Van-e mellékhatásuk? És tulajdonképpen mi is az a Creatin és mit tesz a szervezetünkben??? Előre is köszönöm válaszukat!

        WEBBeteg szakértő válasza a táplálékkiegészítő témában

        Kedves Kérdező!

        A táplálékkiegészítők az egészséges életmód részei, de az egészséges táplálkozást nem helyettesítik. Fogyasztásukkor előfordulhat mellékhatás, pl. vitamin-túladagolás, ez főleg szintetikus készítményeknél veszélyes. A természetes táplálékkiegészítők biztonságosabban fogyaszthatóak, hatásosabbak, mellékhatás is ritkábban alakul ki. Táplálékkiegészítő használata előtt kérje ki szakember tanácsát, mert sajnos sok rossz minőségű, káros hatásokat is okozó, táplálékkiegészítőként feltüntetett termék van a piacon.
        A kreatinnal kapcsolatban végzett vizsgálatok alapján kiderült annak vízvisszatartó hatása (a vázizmok víztartalmát növeli, így azok nagyobbak, kidolgozottabbak), a szervezet össz-víztartalmának csökkenését okozhatja, mely súlyos kiszáradáshoz vezethet, izomgörcs, hányinger, hányás alakulhat ki, hosszú távon károsíthatja a vesét, rohamkeltő hatása is lehet.

        Dr. Boros Miklós  Vital Balance Életmód Centrum 


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-27 13:18:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 10:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: