• Miért szúr az oldalam futás közben?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb. 4 hónapja rendszeresen sportolok(heti 2 alkalommal futás, 1 alkalommal foci). Az utóbbi egy hétben ugyanakkora távolságok mellett éreztem szúró érzést a hasam jobb oldalán. Nem kibírhatatlan, mély levegővételkor erősebb, és 1,5-2 napig ugyanilyen intenzitású. Elnézést kérek, ha bagatell a kérdés, de szeretném tudni, mi lehet ez, eddig még ilyen nem volt.

        WEBBeteg szakértő válasza a futás, szúró érzés témában

        Leírt panaszát elsősorban a testedzéssel járó erőltetett légzésnél igénybe vett izmok fájdalma (általában húzódása) okozhatja. A további fokozatos terhelés mellett, ahogyan nő szervezetének teherbíró képessége, úgy fog egyre ritkábban jelentkezni az ilyen jellegű probléma.

        Elkerülheti, ha megfelelő, legalább 20 perc, növekvő intenzitású bemelegítést végez sportolás előtt, valamint utána mindenképpen 10 perc lazító-nyújtó gyakorlatokat.

        Tisztelettel: Dr. Balogh Imre


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-23 19:04:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 14:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: