• Rák ellenes étrend

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/ Dr. Úr! Abban kérném a segítségét, hogy hogyan tudnék összeállítani egy olyan étrendet, ami késlelteti a rák kialakulását. Az egyik nagymamám rákba halt bele, a másiknak is volt már. Nemrég a két unokatestvéremnél(lányok 23 és 25 évesek én 21 vagyok, és 2 éve nekem is volt hpv-m) találtak hpv16ot illetve másiknál daganatot a méhében. Gondolom h génügyileg igen alkalmas vagyok a rákra(nem dohányzom, de körülöttem mindenki, igy passzivan szivnom kell a füstöt) , de szeretném elkrülni és hallottam hogy táplálkozással ez lehetséges. Tudna ajánlani nekem ételeket, esetleg könyvet, vagy bármi hasznosat az étrendre vonatkozoan? Köszönettel Zsófi

        WEBBeteg szakértő válasza a táplálkozás témában

        Kedves Zsófi!
         
        Sajnos olyan étrend nincs, ami teljes biztosíték lenne az összes rák kivédésében, de az alábbiak csökkentik a daganatok kialakulásának rizikóját:
         
        - zsír- és sószegény étrend, a szénhidrát lehetőleg összetett legyen
        - tartósítószerek, színezékek kerülése
        - friss, megbízható forrásból származó alapanyagokkal készült ételt fogyasszon, génkezelt növények hatása kétséges
        - sok zöldség, gyümölcs fogyasztása (lehetőleg nem mirelit és nem konzerv)
        - élvezeti szerek kerülése
        - vörös húsok helyett fehér hús fogyasztása, de az is mértékkel
        - természetes vitaminok fogyasztása, mesterséges vitamin inkább kerülendő
        - rostok fogyasztása
        - bő folyadék, lehetőleg napi 2-3 l víz fogyasztása
        Ezek mellett:
        - rendszeres mozgás
        - rendszeres daganatszűrő vizsgálatok

        Dr. Boros Miklós

        Vital Balance Életmód Központ

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-21 15:59:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 14:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: