• Immunrendszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztetl Doktor Ur/Doktor No! Jelenleg egy rossz szellozesu nedves lakasban lakunk mar egy ideje.Kerdesem ez mennyire gyengiti az immunrendszert, hisz az utobbi idoben rovid idon beluli 2-szer huvely gombam volt, mindez megelozes, egeszseges etkezes es intim higieni szabalyok betartasa mellett.Nathat es hasonlot is konnyeben kapok el.Koszonom

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygomba témában

        Tisztelt Kérdező!

        Ha a nedves lakókörnyezet mellett más egészségromboló hatás nincs, nem elsősorban az immunrendszer gyengeségében keresném a betegségek okát. A nedves közegben páracseppekkel könnyebben terjednek vírusok (nátha), jobban életben maradnak a környezetbe került baktériumok, a gombáknak pedig kifejezetten kedvező ez a körülmény. A penészgombák pedig légúti allergiát okozhatnak, náthás tünetekkel, illetve az allergiás gyulladás esendővé teszi a légutakat a fertőzésekre.

        Rengeteg körülmény vezethet hüvelygombához. Érdemes a nőgyógyásszal egyéb tényezőket is átbeszélni. Miben ronthat a lakókörnyezet? Ajánlott hüvelygomba fertőzést követően a fehérneműk fertőtlenítő mosása, de ha pl. lassan szárad, mert nedves a lakás, a fertőtlenítés hatékonysága is rosszabb. Érdemes  ilyenkor vasalni. Fontos lenne a gyakori szellőztetés és a megfelelő fűtés, illetve a penészes sarkok fertőtlenítő lemosása, átfestése.

        Tisztelettel:

        Dr. Gócs Viktor infektológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-15 09:25:46; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 18:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: