• Túladagolhatóak a vitaminok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        186 cm, 94 kg vagyok, és kb. 3 hónapja heti 5-ször min. 30 percet kettlebellezek. Lesz-e valami bajom, ha egyes vitaminokból többet szedek, mint az átlag? 1,3 g C-vitamint, 33 mg B6-vitamint, 400 mg E-vitamint szednék, ami több, mint az RDA-ban meghatározott.

        WEBBeteg szakértő válasza a vitamintúladagolás, vitamin témában

        Az Ön által leírt mennyiségek jelentősen meghaladják a napi ajánlott vitaminbevitelt, mint kérdéséből kiderült, ezzel Ön is tisztában van. Átmenetileg indokolt lehet a napi bevitel növelése (pl. terhesség, stressz, járványok esetén), de rendszeresen nem javasolt ilyen dózisok fogyasztása, különösen zsíroldékony vitaminok esetén. A túlzott vitaminfogyasztás ugyanolyan káros lehet, mint a vitaminhiány.

        Javaslom, hogy a vitaminokat mindenképp természetes formában fogyassza, így a szervezet szabályozó képessége jobban érvényesül és az anyagcsere nincs terhelve az adalék vegyi anyagok miatt.

        Dr. Boros Miklós, Vital Balance Életmód Központ


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-07 11:19:59; Megválaszolva: 2011. július 28., 14:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: