• Kolloidok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Kérem, válaszával segítsen nekem az alábbi kérdésekben: - az arany-, az ezüst- és a réz kolloidok (10 ppm jellemzővel) milyen betegségek esetén használhatók, illetve megelőzés jelleggel az egészség megőrzésére alkalmasak-e ? -külsőleg vagy belsőleg célszerű alkalmazni őket? -van-e bármilyen mellékhatásuk, túladagolhatók-e, illetve -milyen adagolásban, milyen hosszú ideig tartó kúraszerű-, vagy szünet nélküli folyamatos szedésük javasolt? -egyidejűleg szedhető-e mindhárom? -"autoimmun beteg" szedheti-e ezeket a szereket? -megbízható minőségben hol szerezhetők be, és kb. milyen áron? - a "10ppm" jelzésűek, vagy az ettől eltérőek, illetve a nevükben a "nano", vagy a "kolloid" kifejezéseket tartalmazók azonos értékűek-e, azaz ugyanolyan hatás érhető el mindegyikükkel? Előre is hálásan köszönöm szíves válaszát és tanácsait. Tisztelettel: Sándor

        WEBBeteg szakértő válasza a kolloidok témában

        Kedves Tamás!
         
        Elég összetett kérdést tett fel. Röviden összefoglalva az ezüst, arany és réz immunrendszerre gyakorolt kedvező hatása régóta ismert. Különösen hatékonynak bizonyultak a baktériumok, gombák elleni kezelésben. Hiteles tudományos szaklapok az orvosi kezelés kiegészítéseként javasolják. Mivel az immunrendszert befolyásolják autoimmun betegeknek csak a kezelő orvosukkal való konzultációt követően javasolt elkezdeni. Hiszen ezen szakterületen dolgozó orvos tudja korrektül megválaszolni ezt a kérdést.

        Mind a kúraszerű, mind a tartós alkalmazást is el lehet kezdeni, persze más dózisban, mivel túladagolhatók. Pontos dózis mindig az adott készítménytől függ. A "nano" a részecskék méretére utal, a "kolloid" a részecskék milyen formában vannak a készítményben, így eltérő jelzők. Külsőleg sebek kezelésében alkalmazzuk, a belső kezelés a gyakoribb. Mindhárom kélszítmény egyidejű alkalmazását nem javaslom. A teljes magyarországi forgalomban lévő palettát nem ismerem, de csak emailben tudok ajánlani Önnek konkrét készítményt.

        Tisztelettel:

         Dr. Boros Miklós  Vital Balance Életmód Centrum


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-04 18:34:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 11:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: