• Húgysav

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktor Ur/Urnő! Magas a hugysav értékem, figyelmeztettek hogy köszvényre hajlamosit a sok hugysav, és mit ehetek, mit nem Gyógyszert nem kaptam. A tiltott ételeket jóformán nem is eszem. Mitől van a tul sok hugysavam? Érték: 357 umol/L és most is növekedett. Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a magas húgysav témában

        Tisztelt Kérdező!

        A magasabb húgysavszint mellett a köszvény kialakulásához egyéb tényezők is szükségesek. Nőknél 340 umol/l, férfiaknál 416 umol/l fölötti a felső érték.Ha ön nő akkor sem mondható ez az érték olyan magasnak, hogy gyógyszeres kezelésre legyen szükség. Amit megtehet, hogy állati fehérjéket, alkoholt  kevesebbet fogyaszt (nem tudom most mennyit fogyaszt), és bőségesen fogyaszt folyadékot!

        Illetve, mivel a magasabb húgysavszint egyéb anyagcsereeltéréseket is okozhat, ezért érdemes a vércukor és vérzsírértékeit időnként ellenőríztetni.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-03 10:48:57; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 14:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: