• Mindig álmos vagyok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webdoktor! 23 éves aktívan sportoló lány vagyok. Őszintén bevallom nem vagyok orvoshoz járó típus, ezért is inkább írok. Fizikailag úgy érzem "toppon" vagyok, mégis kb 2 éve gyakran vagyok álmos, ha tehetném egész nap aludnék, feledékeny vagyok, nehezen döntök, (mondjuk ez betudható annak, hogy volt egy egész életemre kiható rossz döntésem amin most épp jó irányba alakítok). Egyébként alapjába véve pörgős egyéniség vagyok, de ha pl. éhes vagyok egyik pillanatrol a másikra teljesen padlóra kerülök, olyankor jobb ha nem szól hozzám senki mert nagyon ingerlékeny és nyűgös leszek. Eszem elég sokat, mozgok is és vékony testalkatú vagyok, igyekszem egészséges életmódot folytatni. Mégis sokat vagyok álmos és fáradt. Mostanában mondjuk hajnali3-este9ig talpon vagyok, de korábban is meg volt az álmosság. Most kezdek egy másik egyetemet(másoddiplomának) majd munka mellett, de előre félek lesz-e energiám csinálni. Sokszor munka közben kikapcsol az agyam és szinte félig ébren vagyok,de lepörög egy csomó értelmetlen álom az agyamban.Az is gyakori, hogy amit valaki mond a következő pillanatban már nem is emlékszem pontosan vissza rá(nem mindig persze).Este közvetlen elalvás előtt elő szokott fordulni, hogy szinte már alszom de hírtelen bevillan egy pillanatkép(ami független tőlem, tehát nem megtörtént dolog) és úgy megilyedek,arra "ébredek" hogy hevesen ver a szívem néhány másodpercig és úgy érzem magam mint akit halálra iyesztettek.Aztán alszom reggelig. Egyébként jókedvű, racionális vagyok. Lehet hogy mostanában sokat hajtok, de ezek korábban is voltak. Érdemes ezeknek a jeleknek jelentőséget tulajdonítani vagy mai rohanó világban ez egy elfogadható általános dolog? Válaszukat előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a álmosság témában

        Kedves Kérdező!

        Leírása alapján élete nagyon aktív, tele mozgással, eseményekkel, munkával, tanulással. Így azt gondolom, az álmossága hátterében valóban lehet a kimerültség is. Bár azt írja, hogy nem egy orvoshoz járó típus, de egy laborvizsgálatra érdemes lenne elmenni, hogy vérképet, pajzsmirigyhormonszintet nézzenek. Ha itt eltérést nem találnak, akkor ez egy intő jel, hogy több pihenésre van szüksége. Tanuljon meg lazítani,szánjon rá több időt! Megéri!

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-22 21:36:38; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 10:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: