• Sobycor 2,5 mg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő, Ezen a héten csütörtökön voltam katdiológiai kivizsgáláson magas pulzus, gyakori erős szívdobogásérzet miatt. Készítettek szívultrahangot, ahol mitralis prolapsust állapítottak meg. Csináltak ezen kívül terheléses EKG-t, ahol szívritmuszavart nem észleltek, viszont a doktornő furcsállta, hogy a terhelés után 15 perccel sem csökkent vissza a pulzusom 120 alá. Egyébként nyugalmi helyzetben 90-100 körül mozog a nyugalmi pulzusszámom, viszont a vérnyomásom viszonylag alacsony, a felső érték 100 fölé nem gyakran megy. Pajzsmirigy problémám a vérvétel alapján nincs. Mozgok heti háromszor 1-1,5 órát, 2-3 l folyadékot iszok naponta. Kaptam a doktornőtől egy sobycor 5 mg nevű tablettát, melyből esténként fél szemet kell szednem. Ezt szedem is azóta (2 napja), így a pulzusom 55 és 65 között mozog, viszont úgy érzem, hogy a vérnyomásom is nagyon leesik. Tompa vagyok, zúg a fülem. Holnap elutazok nyaralni egy hétre, így a kező orvosomat nem tudom elérni jövőhéten. A kérdésem az lenne a doktornőhöz, hogy véleménye szerint nem e lenne elég ezt a gyógyszert negyedelni. Illetve, hogy lehet-e egyáltalán ezt a fajtát negyedelni? Előre is köszönöm segítségét! Üdvözlettel, Anikó

        Dr. Molnár Dóra válasza a szapora szívverés témában

        Kedves Kérdező, igaza van, valószínűleg alacsony a vérnyomása a fenti adag gyógyszer mellett. Megpróbálhatja az 1.25mg adagot a fentiek alapján, de mielőbb konzultálja majd meg a kezelőorvossal is. Egy tabletta annyi részre osztható, amennyi a felszíni jelölések engednek. Amennyiben a jelölés figyelmen kívül hagyásával osztanak egy tablettát több részre, változhat a felszívódás, nem a kívánt időtartamban és intenzitással fejti ki esetleg a hatását. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. július 16., 09:49; Megválaszolva: 2017. július 16., 21:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: