• Sport és az extrák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Doktornő, utóbbi pár hétben megszaporodtak az extrák és inkább sportolás közben, terhelésre jelentkeznek. Volt olyan alkalom is, amikor több percen keresztül jelentkeztek folyamatosan. Gyomorsavcsökkentő gyógyszert szedek refluxra kb 2 hónapja, aminek az egyik mellékhatása, hogy befolyásolja a megnéziumszintet és ezáltal, a káliumszintet is. Köze lehet ennek az inkább terhelésre jelentkező extrákhoz? Már voltam korábban (2015-ben) kivizsgáláson, de szervi eltérést nem találtak Mit gondol, folytathatom így a sportot, vagy érdemes lenne felkeresnem ismét a kardiológust?:) Pár napja elkezdtem szedni a Panangint. Válaszát köszönöm előre is. Üdvözlettel, L.

        Dr. Molnár Dóra válasza a extraszisztolé terhelésre témában

        Kedves Kérdező, Önnek igaza van, a gyomorsav csökkentő terápia befolyásolhatja az ionok felszívódását, az elkezdett Panangin szedése jó ötlet, enyhítheti a tüneteket. Ám terhelésre jelentkező ritmuszavar érzés esetén mindenképpen indokolt egy alaposabb kardiológiai ellenőrző vizsgálat is. Jó hír, hogy 2015-ben nem találtak eltérést, de egy fizikális vizsgálat és alap EKG után labor - ionok, vérzsírok, vércukor, máj és vesefunkció valamint pajzsmirigy funkció- , szív ultrahang és terheléses EKG elvégeztetése javasolt. Leletek függvényében lehet dönteni a további teendőkről. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. július 04., 11:12; Megválaszolva: 2017. július 05., 09:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: