• Arteriográflelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Ma egy arteriográf vizsgálaton vettem részt./ nem orvos által javasolt, hanem telefonos egyeztetés alapján kb: 25 másik érdeklődő jelenlétében. A kiértékelést sem orvos végezte. Több értéket is bekarikáztak, ami szerintük nagyon rossz eredmény. PP: 78mmhg, Aix brachial:1,6%, -0,6%,SBPao:155,6%, PPao:85,6% Aix aortic:38,5%, DRA:17 Azért fordultam Önhöz, mert a z artériás életkorom viszont 56 év, holott 63 éves vagyok.Ez elgondoltatott, hogy létezik. Kérdezni nem állt módomban, amikor azt feleltem, hogy az általuk ajánlott 23 gyógynövényből készült termék megvásárlásán még gondolkodom./6 havi adag 100000 Ft-ba került volna/ Ön szerint mennyire vegyem ezeket az eredményeket komolyan, vajon mennyi a valóságalapja egy ilyen vizsgálatnak ilyen körülmények között.Válaszát köszönöm.

        Dr. Molnár Dóra válasza a vásárlásra buzdítás céljából végzett kérdéses minőségű vizsgálat témában

        Kedves Kérdező, a szív- és érrendszererek állapotának tisztázására angiológiai és kardiológiai illetve speciális érultrahang vizsgálatok keretében van lehetőség, az értékelést pedig szakmai protokoll szerint végzik. Amennyiben kérdés merül fel, a vizsgáló orvos készséggel nyújt felvilágosítást. A szív- és érrendszeri megbetegedés, illetve halálozás kockázatának felmérésére is van szakmai ajánlásokon alapuló módszer. A nem egészségügyi személyzet által kivitelezett vizsgálat minőségbiztosítása számomra kérdéses, így az eredmény értékelését illetően sem tudok felelősen nyilatkozni. Vannak orvos kollégák, akik arteriográf segítségét is igénybe veszik a páciensek állapotának felmérésekor, erre több lehetőséget is lehet találni. Az egészségügyi szakszemélyzet kérésre általában el is magyarázza a vizsgálati eredményeket közérthetően, magánellátás során pedig a vizsgálat árában a vizsgálat eredményének értelmezése is benne van. A szív és érrendszeri betegségek megelőzésére és kezelésére alkalmazott törzskönyvezett gyógyszerek rendkívül szigorú, többlépcsős vizsgálatokon mennek át, mire kimondják a hatásosságot, biztonságosságot, sőt ezt követően is figyelemmel kísérik az esetleges mellékhatások gyakoriságát a betegek biztonsága érdekében. A gyógynövény készítmények ilyen szigorú vizsgálatokon nem mennek át, ezért a hatásukra egyértelmű, több ezer beteg adatait összegyűjtésén alapuló bizonyíték nincs. Javaslom, hogy ezeknek a gondolatoknak a figyelembe vételével hozza meg döntését az esetleges vásárlást illetően. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. március 29., 20:39; Megválaszolva: 2017. március 31., 21:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: