• szedhetem-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az az igazság, hogy potenciazavarral küszködök és szeretnék rendelni egy potencianövelőt, amit az interneten találtam. Xerex-nek hívják, természetes gyógynövényekből készült, OÉTI által bevizygált termék. Az az igazság, hogy a vérnyomásom magas volt kb 2 éve és azóta szedek rá gyógyszert. Az lenne a kérdésem, hogy szedhetem-e ezt a Xerex tablettát a vényköteles gyógyszerek mellett? A Xerex tabletta összetevői: Niacin 25 mg 156% B12-vitamin 25 mcg 1000% E-vitamin 5 mg 42% Cink 15 mg 150% Ginkgo Biloba 150 mg - Fűrészpálma 75 mg - Szibériai ginzeng 50 mg - Zab- kivonat 50 mg - L- arginin 10 mg - Maca 10 mg - Osztriga kivonat 1 mg - Sarsaparilla 1 mg

        Dr. Molnár Dóra válasza a Gyógynövény készítmény és magas vérnyomás témában

        Kedves Kérdező, én egy urológiai szakorvosi vizsgálatot javasolnék, hiszen a konzultációt követően szükség esetén Ön személyre szabottan megfelelő terápiában részesülhetne. A recept nélkül kapható forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező gyógynövényekből és vitaminokból álló készítmények alkalmazásának általában ellenjavallata nincs, hacsak a mellékelt tájékoztatón külön nem említik. DE. A pontos hatásmechanizmus nem ismert. Mivel ezeknél a készítményeknél ezt vizsgálják, hogy egészségeseknek árt-e, ezért nem lehet pontosan kiszámítani, hogy esetleg mennyit fog változni a vérnyomása: a fenti alkotó részek közül némelyek értágító hatással is rendelkeznek. Egy másik összetevőnek férfi hormoszerű hatást is tulajdonítanak - ez esetleg emelheti a vérnyomást. Ha a kipróbálás mellett dönt, mérje gyakrabban a vérnyomását. Többféle "természetes" készítmény együtt adását kifejezetten nem ajánlom, mert azt végképp nem lehet tudni, hogy a szerek együttes hatása mit eredményez. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2017. február 25., 12:44; Megválaszolva: 2017. február 26., 16:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: