• Vérkép lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Holnap elutazom 10 napra, így sajnos nincs időm orvoshoz menni személyesen a leletemmel, viszont aggódom a magas Eozinofil értékem miatt. Másfél évvel ezelőtt már volt egy ugyanilyen magas értékem, ami 2016. augusztusára visszament normál tartományba, viszont most ismét magas. Nem tudom, hogy összefügg e az 1 hete tapasztalt tünetekkel..gyomorfájás, szívproblémák (Szívbe néha belenyilalló szúrás). A vérnyomásom teljesen normális, soha semmilyen hasonló jellegű problémám nem volt. Kell e aggódnom miatta? Mi lehet az oka ?? Előre is nagyon köszönöm válaszát!! Vörösvérsejt süllyedés 3 mm/h 0 - 25 GOT 19 U/L 0 - 35 GPT 16 U/L 0 - 35 Gamma GT 17 U/L - 38 Össz.bilirubin 15,4 μmol/L 5,0 - 21,0 Karbamid 4,6 mmol/L 2,8 - 7,2 Kreatinin 64,0 μmol/L 40,0 - 88,0 eGFR (ml/p./1.73 m^2) >60 60,0 - Húgysav 295 μmol/L 155 - 357 Glükóz 4,2 mmol/L 3,5 - 6,1 Nátrium 140 mmol/L 135 - 145 Kálium 3,9 mmol/L 3,2 - 5,1 C reaktív protein 0,57 mg/L 0,00 - 5,00 Koleszterin 5,50 mmol/L * - 5,20 * Trigliceridek 2,17 mmol/L * - 1,70 * HDL koleszterin 2,37 mmol/L 1,03 - LDL koleszterin 2,67 mmol/L 0,00 - 3,30 Vas 16,1 μmol/L 10,7 - 32,2 Transzferrin 2,2 g/L 1,7 - 3,4 Transzferrin telítettség 29 % 16 - 45 Teljes vaskötõ kapacitás 55,9 μmol/L 42,8 - 85,6 Total 25-OH D-Vitamin (CLIA/LIAISON) 66,4 nmol/L * 75,0 - 500,0 Elégtelen mennyiség ( 50 - 75 nmol/L) CA 125 23,3 U/mL 0,0 - 35,0 Vérkép Fehérvérsejt 8,7 Giga/L 4,5 - 11,0 Neutrofil 3,87 Giga/L 1,80 - 7,70 Limfocita 3,87 Giga/L 1,00 - 5,00 Monocita 0,50 Giga/L 0,00 - 0,80 Eozinofil 0,41 Giga/L 0,00 - 0,45 Bazofil 0,05 Giga/L 0,00 - 0,20 Neutrofil 44,50 % * 45,00 - 70,00 * Limfocita 44,50 % 20,00 - 45,00 Monocita 5,70 % 0,00 - 10,00 Eozinofil 4,70 % * 0,00 - 4,00 * Bazofil 0,60 % 0,00 - 1,00 Vörösvérsejt 4,5 Tera/L 4,0 - 5,2 Hemoglobin 137 g/L 120 - 150 Hematokrit 0,41 L/L 0,36 - 0,45 MCV 91,4 fl 81,0 - 100,0 MCH 30,3 pg 26,0 - 34,0 MCHC 332 g/L 310 - 360 Trombocita 271 Giga/L 150 - 400 MPV 11,6 fl 9,0 - 13,0 RDW-

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a vérkép, eozinofil témában

        Kedves Kérdező! Ennyi emelkedésnek nincs jelentősége, sok minden okozhatja, fertőzés és allergia is. Inkább az alacsony D-vitaminra lehetne főleg a téli hónapokban D-vitamint szedni, illetve akár calciumot is. A magas vérzsírok miatt - ha ismert magas vérnyomás is és van szív panasz - akkor 3 hónapig diéta, ha nem csökken a koleszterin és triglicerid gyógyszeres csökkentés. Ha szedne már rá valamit, akkor is életmódváltás, illetve gyógyszer váltáson gondolkozni.


        Kérdés: 2017. január 26., 23:45; Megválaszolva: 2017. február 07., 08:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: