• Vérkép lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Holnap elutazom 10 napra, így sajnos nincs időm orvoshoz menni személyesen a leletemmel, viszont aggódom a magas Eozinofil értékem miatt. Másfél évvel ezelőtt már volt egy ugyanilyen magas értékem, ami 2016. augusztusára visszament normál tartományba, viszont most ismét magas. Nem tudom, hogy összefügg e az 1 hete tapasztalt tünetekkel..gyomorfájás, szívproblémák (Szívbe néha belenyilalló szúrás). A vérnyomásom teljesen normális, soha semmilyen hasonló jellegű problémám nem volt. Kell e aggódnom miatta? Mi lehet az oka ?? Előre is nagyon köszönöm válaszát!! Vörösvérsejt süllyedés 3 mm/h 0 - 25 GOT 19 U/L 0 - 35 GPT 16 U/L 0 - 35 Gamma GT 17 U/L - 38 Össz.bilirubin 15,4 μmol/L 5,0 - 21,0 Karbamid 4,6 mmol/L 2,8 - 7,2 Kreatinin 64,0 μmol/L 40,0 - 88,0 eGFR (ml/p./1.73 m^2) >60 60,0 - Húgysav 295 μmol/L 155 - 357 Glükóz 4,2 mmol/L 3,5 - 6,1 Nátrium 140 mmol/L 135 - 145 Kálium 3,9 mmol/L 3,2 - 5,1 C reaktív protein 0,57 mg/L 0,00 - 5,00 Koleszterin 5,50 mmol/L * - 5,20 * Trigliceridek 2,17 mmol/L * - 1,70 * HDL koleszterin 2,37 mmol/L 1,03 - LDL koleszterin 2,67 mmol/L 0,00 - 3,30 Vas 16,1 μmol/L 10,7 - 32,2 Transzferrin 2,2 g/L 1,7 - 3,4 Transzferrin telítettség 29 % 16 - 45 Teljes vaskötõ kapacitás 55,9 μmol/L 42,8 - 85,6 Total 25-OH D-Vitamin (CLIA/LIAISON) 66,4 nmol/L * 75,0 - 500,0 Elégtelen mennyiség ( 50 - 75 nmol/L) CA 125 23,3 U/mL 0,0 - 35,0 Vérkép Fehérvérsejt 8,7 Giga/L 4,5 - 11,0 Neutrofil 3,87 Giga/L 1,80 - 7,70 Limfocita 3,87 Giga/L 1,00 - 5,00 Monocita 0,50 Giga/L 0,00 - 0,80 Eozinofil 0,41 Giga/L 0,00 - 0,45 Bazofil 0,05 Giga/L 0,00 - 0,20 Neutrofil 44,50 % * 45,00 - 70,00 * Limfocita 44,50 % 20,00 - 45,00 Monocita 5,70 % 0,00 - 10,00 Eozinofil 4,70 % * 0,00 - 4,00 * Bazofil 0,60 % 0,00 - 1,00 Vörösvérsejt 4,5 Tera/L 4,0 - 5,2 Hemoglobin 137 g/L 120 - 150 Hematokrit 0,41 L/L 0,36 - 0,45 MCV 91,4 fl 81,0 - 100,0 MCH 30,3 pg 26,0 - 34,0 MCHC 332 g/L 310 - 360 Trombocita 271 Giga/L 150 - 400 MPV 11,6 fl 9,0 - 13,0 RDW-

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a vérkép, eozinofil témában

        Kedves Kérdező! Ennyi emelkedésnek nincs jelentősége, sok minden okozhatja, fertőzés és allergia is. Inkább az alacsony D-vitaminra lehetne főleg a téli hónapokban D-vitamint szedni, illetve akár calciumot is. A magas vérzsírok miatt - ha ismert magas vérnyomás is és van szív panasz - akkor 3 hónapig diéta, ha nem csökken a koleszterin és triglicerid gyógyszeres csökkentés. Ha szedne már rá valamit, akkor is életmódváltás, illetve gyógyszer váltáson gondolkozni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2017. január 26., 23:45; Megválaszolva: 2017. február 07., 08:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Tegnap voltam terheléses ekg-n azzal a panasszal, hogy terhelés hatására, (kb. 135-s pulzus feletti huzamosabb gyaloglásnál futógépen) néha érzek egy-egy nagyobb bedobbanást a szívemben (nyugalmi álapotban nem fordul elő)....
        Kedves Dr nő!! Elolvastam válaszát!! azt szeretném kérdezni hogy az közre játszik -e hogy a tudőerekben nagyobb a nyomás hogy van egy pici tüdőtágulásom és 4 éve volt egy totál PTX -em!!! "kismértékű pitvari és jobb kamra nagyobbodása...
        Tisztelt Doktornő! 20perc kapálás gereblyézés és némi hajolgatás után rögtön leülve 110es pulzust mértem,ami egy félóra múlva vissza is állt 65re. Nyugalmi pulzusom 65-70. Mondjuk elég meleg is voltkb 30 fok. De nem sok ez egy picit?27éves...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kérem a szív UH leletem szíves értékelését. Általánosságban kérdezem, hogy van-e valamilyen probléma a szívemmel, kel-e, s ha igen, milyen gyakran kontroll, és többek között mit jelentenek a számomra...
        Tisztelt Doktornő! Van egy 1,5 éves kisfiam és mivel a terhességem 4. hónapjától kezdődően antidepresszáns kezelésben részesültem, a nőgyógyászom a biztonság kedvéért a 24. héten magzati szív ultrahang vizsgálatra küldtek, ahol mindent...
        Tisztelt Doktornő! Sajnos a környezetemben az elmúlt hetekben,több velem hasonló korú nő férfi halt meg tüdőembóliába! Borzasztóan aggaszt, hiszen ők sem voltak betegek, úgy mint én sem tudok róla, hogy betegségem lenne! Kérdésem, hogy...
        Tisztelt Doktornő! Kérném, szíveskedjen értékelni a mellékelt leleteket, amelyeket kardiológiai kivizsgálás alkalmával kaptam. Az értékelés mellett érdekelne az EF javíthatósága is. Illetve, lehet-e hatással erre az értékre negatívan...
        Tisztelt Doktornő. Egy éve szedek Nebivolol Sandoz 5mg-ot.Előtte Betaloc Zok 50mg szedtem szintén egy évig. Magas pulzusomra/110-120/perc/kaptam. Nincs baj a szívemmel talán annyi,hogy terhelés után kezdődő hypertóniát állapítottak...
        Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy a Holter-eredményen mit jelent a pacemaker eredmények: 23 pitvari 16 kamrai eredetű ütés. 24 óra alatt 72 SVES-t jelzett a műszer, a Doktor Úr azt mondta ez nem probléma. Eddigi vizsgálatokon ez a...
        T. Doktor Nő! Mitralis prolapsus (szaporább szívverés) miatt évente járok kardiológiai ellenőrzésre. 55 éves 53 kg. vagyok. 2017.09. vizsgálat eredménye: RR: 130/80 hgmm Cor: rythmusos szívm. a mitralis areaban mesosyst. click. EKG: 108/min....