• Túlsúlyos

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 16 éves a lányom. Közel 8-9 éve kezdett el hízni, annak ellenére, hogy az étrendje nem változott. 158cm és most kb. 63kg. Azt modják, hogy ez nem sok, de alkatra többnek látszik. Ahhoz képest, amilyen az alakja, nem eszik sokat, tehát biztos, hogy nem a sok ételtől ilyen, sőt kb. l éve nem vacsorázik. Az igaz, hogy a szükséges mozgáson /iskolába jövés-menés, az udvarra kimenés/ kívül nem mozog többet, de volt egy időszak, hogy ugrálókötelezett, stepper gépet használt, néha felüléseket, de semmit nem fogyott. Mindenki csodálkozik, hogy milyen keveset eszik, húst alig és, hogy mégis ilyen az alkata. Én azt szeretném megkérdezni, hogy nem e valamilyen baktérium vagy valami, ami a szervezetben lehet,akadályozza, hogy tudjon fogyni. Volt hormon kivizsg., pajzsmirigyre vérvétel, ezek jók. Én csak arra gondolok, hogy valami belül akadályozza a fogyást. Testre szabott étrendet nem tudok neki, mert elég kevés, amit megeszik,de attól a mennyiségtől egy ilyen korúnak szerintem nem lenne szabad ilyen alkatunak lenni. Várom válaszát. Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a túlsúly témában

        Tisztelt Kérdező!

        Személyre szabott tanácsot csak személyes találkozás után lehet adni. Amíg ez meg nem történik, addig javasolt napi fél óra gyaloglás, és minden elfogyasztott étel, ital és mozgás feljegyzése, hogy reálisabban lássa életmódját.

        Tisztelettel, Dr. Boros Miklós


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-06 19:42:37; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 12:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: