• Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!Tanácsot szeretnék kérni.Vékony testalkatom miatt valamiféle táplálékkiegészítőt, tápszert szeretnék szedni. 163 cm vagyok és 46 kg. Már próbálkoztam az étvágyserkentő gyógyteákkal, gyógyszerekkel, de nem sok sikerrel jártam. Sajnos keveset eszem, de hiába erőltetem meg magam nem tudok "sokat" enni. Ajánlották a tápszereket, de nem igazán tudom hogy ezeknek a készitményeknek a szedése mit von maga után, mennyire egészségesek, és melyek azok a konkrét tápszerek amiket érdemes lenne kipróbálni. Segítségét előre is köszönöm! betti

        WEBBeteg szakértő válasza a tömegnövelés témában

        Kedves Betti!

        Problémájára van megoldás, hiszen saját tapasztalatom alapján is több beteg küzd hasonló gondokkal. Nem étvágynövelő gyógyszerekkel, illetve teákkal kell fokozni az étvágyát, hanem a bevitt táplálékban kis térfogatban kell sok kalóriának lennie. Ez a különböző fitness és táplálékiegészítő boltokban is kapható úgynevezett "tömegnövelő" készítményekkel érhető el (kérje az eladó segítségét). A tömegnövelők igen kis térfogatban tartalmaznak elsősorban szénhidrátokat és kisebb mennyiségben fehérjéket is.

        Általában gazdaságos, ha 5 kg-os kiszerelésben vásárolja meg (por formájában van és tejben vagy vízben oldva kell fogyasztani). Naponta 3-5 alkalommal kell meginni, oly módon, hogy az 5 kg 2-2.5 hétre legyen elegendő. 2 hónap alatt ezen módszert alkalmazva 3-4 kg súlygyarapodást tud elérni. A készítményektől nem kell félni, OÉTI engedéllyel rendelkeznek és a közhiedelemmel ellentétben semmiféle "hormon"-t nem tartalmaznak (ez csak a doppingvizsgálaton megbukott sportolók által terjesztett, laikus médián keresztül terjedő szándékosan ferdített információ következménye)! A készítmény mellett természetesen eddigi normál táplálkozását is folytatni kell, lehetőleg napi 1 tabletta multivitaminnal kiegészítve.

        Tisztelettel: 
        Dr. Balogh Imre  endokrinológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-30 09:28:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 10:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: