• Pyrroluria, malvaria

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Magyarul hozzáférhető információkat keresek a pyrroluria-ról. Mi a betegség magyar neve? Magyarországon, vagy az EU-ban hol lehet olyan vizsgálatot kérni, ami kimutatja az esetleg meglévő pyrroluria-t? A depressziósok jó része pyrroluriás egy cikk szerint. Sok rákos beteg depressziós. A fokozott B6 vitamin és a megfelelő cinkbevitel (pyrroluria gyógymód) segíthet a betegek állapotán? Ideértem a lelkiállapotot is. Történtek-e bárhol a világban dokumentált kutatások a pyrroluria és az alábbi betegségek esetleges kapcsolatáról?: - rák - ezen belül az egyes rákfajták - cukorbetegség - sárgaság - parkinson-kór - altzheimer-kór - … stb Megjegyzés: A fiam édesanyja, anyai nagyapja, édesanyja nagybátyja és a család ezen ágágnak több tagja rákban halt meg. Mindent meg akarok tenni, hogy az esetleges későbbi kockázatot csökkentsem.

        WEBBeteg szakértő válasza a Pyrroluria témában

        Tisztelt Kérdező!

        A pyrroluriának kifejezetten magyar elnevezése nincs, esetleg pyrrol-vizelésnek lehet fordítani. A szakirodalom szerint a pyrroluria szoros összefüggésbe hozható bizonyos pszichiátriai kórképekkel: schizophrenia, paranoia, viselkedészavarok, depressio. A pyrrolgyűrűs vegyületek anyagcseréjében történik változás, mely cink és B6 vitamin hiányhoz vezet, a pyrroluriában szenvedő betegeknél ezek pótlása alapvető.

         A daganatos betegségek és a pyrroluria kapcsolatáról a következő oldalon olvashat hasznos információkat angol nyelven: "http://www.orthomolecular.org/library/jom/2003/pdf/2003-v18n01-p041.pdf"

        A cikk szerint a daganat terápia hatásosságának ellenőrzésében jó indikátor a vizelet pyrrol tartalmának mérése, mert a szint korrelál a terápia hatásosságával. A daganatos betegségek megelőzése és a pyrroluria kapcsolatáról viszont nem találtam erre vonatkozó cikket.

        A daganatos betegségek megelőzésének kérdése rendkívül komplex, leginkább a pontos kórtörténet ismeretében és részletes vizsgálat után lehetne rá érdemlegesen válaszolni. Attól is függ a megelőzés kérdése, hogy milyen típusú daganat fordult elő a családban, meghatározóak a káros szenvedélyek- pl.:dohányzás-, az életmód, bizonyos egyéb betegségek, vegyi anyaggal történő érintkezés, stb.

        Üdvözlettel:  Dr. Boros Miklós Vital Balance Életmód Centrum


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-21 11:22:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 12:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: