• D vizamin hiány

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő/Úr! Nagyon alacsony a D vitamin szintem és ezért egy kalcium tartalmú D3 rágótablettát ajánlott az orvos, napi 2-3-at. Szeretném megkérdezni, hogy meddig érdemes ezt szedni? Hosszú távon, több hónapon át is lehet? Közepes csontritkulásom van, de hormon gyógyszert nem szedhetek, mivel mélyvénás trombózisom és embóliám volt, igy syncumárt szedek, amit életem végéig javasoltak. Köszönettel: Ágnes

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a D-vitamin témában

        Tisztelt Kérdező! Érdemes tartósan szedni, hosszú távon sincsen mellékhatása, illetve nem fogja túladagolni. Télen különösen növekszik az igény, mert kevesebb a napsütés, amely mellett több D-vitamin termelődne.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2011. november 20., 17:12; Megválaszolva: 2011. november 22., 19:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: