• Újra lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 2008-ban született egy kislányom.Elég komolyan bele estem a szülés utáni depresszióba.(Szerintem hozzájárult ehhez,hogy a hasamba elfeküdte a lábát és nem úgy állt a pici lába ahogy "kellett" volna.Szerencsére ezzel már semmi komoly gond nincsen) Ez lelkileg nagyon rossz hatással volt rám.Ráadásul a korházba össze-vissza beszéltek az orvosok meg a nővérek.Nemhogy nyugtattak volna! Felismertem magamon,hogy mibe vagyok.1 hónap után gyógyszert is szedtem 1 évig aztán magamtól letettem mert úgy éreztem,hogy nem az igazi.Szerencsére teljesen kilábaltam belőle.Családom és a párom sokat segítettek! Viszont én nagyon szeretnék kistervért.Nem tudom a páromat meggyőzni,hogy ez milyen jó dolog hisz mindkettőnknek vannak testvérei.10 évvel idősebb nálam ez amire hivatkozik meg úgye erre a betegségre.Még egyszer nem akarná! Természetesen én sem de úgy érzem,hogy már tudok mindent.Tudnám kezelni a dolgokat.Hozzáteszem szülés előtt soha nem volt semmi bajom lelkileg.Sem depresszió,sem pánikbetegség.Tökéletes lelki állapotban vártam az első babámat.Ön szerint van esély rá,hogy újra bekövetkezne? Ki lehet ezt valahogy védeni vagy kezelni kell terhesség alatt? Mert ez tényleg ez borzasztó lelki állapot volt! De nagyon szeretnék még egy babát! Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Varga Tamás válasza a szülés utáni depresszió témában

        Tisztelt Kérdező! Igen, előfordulhat szűlés után ismét depressziós időszak, a korábbiak ismeretében ennek az átlaghoz képest nagyobb az esélye. A terhesség alatt nem sok mindent lehet tenni, pszichológiai segítség, vezetés jöhet szóba ill. hogy már ismerik az apró jeleket, fel tudnak készülni, időben reagálni.


        Dr. Varga Tamás
        pszichiáter

        Dr. Varga Tamás

        Kérdés: 2011. október 26., 20:30; Megválaszolva: 2011. október 27., 10:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: