• Szédelgés, gyengeség okai

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó Napot Kívánok! Olyan problémám van, hogy napok óta szédelgek főleg felálláskor, és nagyon gyengének is érzem magam. Mértem vérnyomást mivel azzal szoktak néha problémáim lenni. Az utolsó mérésnél: 105/79. A pulzusszámom 98 -101 néha az fölött. Éjszaka csak 2-3 órát tudok aludni, azt is szakaszokban.Egyszerűen minden hang idegesít, és egyfolytában jár az agyam. Szedek orvos tanácsára Wellbutrin kedélyjavítót,mert állandóan szorongok, depressziós vagyok. Most egy hete itthon vagyok, a munkahelyem meg fog szűnni,és családi okok miatt is kissé feszült vagyok. Gondolja, hogy ez a rossz közérzet a sok idegeskedéstől van, vagy valami más oka lehet? Mi a véleménye? És mit tehetnék hogy tudjak aludni, mert ez hosszú távon ki fog meríteni. Régen frontin nyugtatót kaptam, amit ha este vettem be jobban tudtam aludni. (Sajnos mindig is rossz alvó voltam de ha valami gond van körülöttem, akkor már szinte elviselhetetlen.) Előre is köszönöm válaszát, bár úgy gondolom azt fogja tanácsolni, hogy mindenképpen keressem fel a háziorvosomat, de ő most szabadságon van. Üdvözletem: Angéla

        Dr. Csuth Ágnes válasza a gyengeség témában

        Kedves Angéla! Az alacsony vérnyomás okozhatja a szédülést, a rossz közérzetet, de még a depresszió is hozzájárulhat, sőt egyéb szervi okok is lehetnek a háttérben, például vérszegénység, pajzsmirigy betegség, stb. Emiatt valóban javaslom a vizsgálatot, mert látatlanban nem tudom megmondani, találgatni pedig nem szerencsés. Az alvással kapcsolatosan azt tudom javasolni, hogy olvassa el Alvási higiénia című cikkünket. Emellett este fogyasszon citromfű teát, ha ez nem elég, keresse fel pszichiáterét is.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. szeptember 27., 11:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 28., 10:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: