• Antidepreszáns szedése terhesség alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő. 13 hetes kismama vagyok és most olvastam egy cikket amiben az áll, hogy az antidepi szedése autizmus veszélyét hozhatja magával. Én mikor meg tudtam, hogy kismama vagyok meg kérdeztem az orvosomat, hogy szedjem e tovább, nem e lesz veszélyes a babára, ő azt mondta nem. De ezek szerint mégis, főleg az első 3 hónapnál, amin már túl is vagyok. Én a mirtadepi 30-ast szedem.

        Dr. Veress Dóra válasza a szülés, hangulatjavító témában

        Kedves Asszonyom! A mirtazapin szedését követően nem ismertek olyan következmények, melyek a babát komolyan károsítanák, esetleg annak fejlődési rendellenességet okoznának. Előfordulhat koraszülés, alacsony születési súly, de ez sem mindenkinél és csak nagy gyógyszeradagok esetén fordult elő. A mirtazapin és az autizmus kapcsolata nem ismert, eddig direkt összefüggést a gyógyszer és a betegség között kimutatni nem sikerült.


        Kérdés: 2011. augusztus 27., 12:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 00:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: