• Depresszió?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Kétségbeesésemben írok! Egész életemben vidám ember voltam, habár örökletesen hajlamos a depresszióra. Gyakran előjön a depresszív állapot, de általában nagyon gyorsan lemegy, és újra a vidámságé az életem. Kb 4 hónapja ismét előjött ez az állapot, viszont most fordítva vannak a dolgok. Nagyon sokszor van jókedvem, és már úgy vagyok vele, hogy csak ritkán vagyok ismét önmagam. Egyszerűen nem vagyok boldog, és sokszor megfordult a fejemben, hogy ha nem lennék, nem hiányolna senki. Kirekesztettnek érzem magam, ahol a szüleimen kívül, mindenki csak átlát rajtam. Régebben társaság középpontja, folyamatos vidámság voltam, mára ezek csak emlékeimben élnek. Alig mozdulok ki, és akkor is csak azért, mert muszáj. Legszívesebben ki sem lépnék a lakásomból, és ez kezd az egészségemen is látszódni. Hobbi szinten szoktam írni, és mindig csak dőltek belőlem a dolgok, viszont manapság már ez is megszakadt, és nyűggé vált. Nagyon régóta nincs kapcsolatom, persze mindig próbálkozom, de a végén hatalmasat csalódom, amiért ma már ha érdeklődést mutat valaki irántam, konkrétan félek elhinni, és a rengeteg csalódás jut az eszembe. Ezért senkit nem engedek közel magamhoz. Életcélom nincs, kedvem nincs, jövőkép, pedig nulla. Egyszerűen csak úgy vagyok a semmiben, és tengődöm. Nagyon régóta vagyok boldogtalan, és régóta mosolyogtam őszintén. Kezdem elunni az életem, és érdektelennek tartani a célokat.

        Dr. Veress Dóra válasza a depresszió témában

        Kedves Uram! A leírása alapján Ön depressziós. Javaslom, hogy keresse fel a legközelebbi pszichiátriai ambulanciát és ott beszéljék meg a megfelelő kezelést, szükség esetén kórházi ellátást! Ne késlekedjen, ez az állapot nagyon rossz, jobb mihamarabb kilábalni belőle!


        Kérdés: 2011. augusztus 10., 18:55; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 22:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: