• Öngyilkosság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mostanában egyre többet gondolok rá hogy öngyilkos leszek,már az idöpontot is kijelöltem a születésnapomra eset a választásom ami szeptember 8-án lesz.Mivel édesanyámal élek és hogy neki ne legyen anyagi hátránya az én halálom után,már azt is kitaláltam hogy 8. elött eladom a gépemet aminek az árából kijön a hanvasztás,mivel azt is megnéztem már 60.000HUF-ért elhanvasztanak.Az öngyilkoságot altatoval+alkoholal akarom véghez vinni,hogy miért? Sajnos már nem érdekel semmi mindenel közömbös lettem,ha tehetném senkivel nem beszélnék egész nap.Szerintem ez enyhe depresszió de kiváncsi lennék az ön véleményére is?

        Dr. Veress Dóra válasza a öngyilkosság témában

        Kedves Uram! Szerintem ez már jóval több, mint enyhe depresszió. Önnek gyorsan orvosi segítségre van szüksége, mert állapota nem teszi lehetővé, hog reálisan gondolkodjon! Az édesanyjának nem a 60.000 forintos temetési költség lesz a legnagyobb problémája, ha elveszíti Önt, hanem a halálából adódó fájó hiány, ami pénzben nem mérhető! Miért okozna az édesamyjának ilyen fájdalmat, amikor egy jól kezelhető problémája van? Keresse fel a helyi pszichiátriai ambulanciát a lehető leghamarabb és kérjen segítséget (nem kell beutaló sem a háziorvostól)! A születésnapja ne a halála napja legyen, hanem az újjászületéséé!


        Kérdés: 2011. augusztus 06., 21:19; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 00:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: