• Szülés utáni depresszió?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeetném meg tudni hogy szülés utáni depresszióm va -e?Szülés után eléggé megváltoztam.nagyon igerült vagyok.Olyan ideg rohamok jönnek rám hogy valamit általában szét török vagy falba verek.Főleg az tud felhúzni mikor agyerek elkezd visítani és bármit csinálok csak visit.Mindenre ugrok.Mostanság mosolyogni azt már nem szoktam állandóan kedvettlen vagyok,és semmiheznincsen erőm.Gyakran kapok sírógörcsöket és úgy érzem nem ért meg engem senki.És hát a lakásból szinte nem is teszem ki a lábam.Nem bírom rávenni magam.És ete alig várom hogy anyukám haza érjen hogy átadjam neki a picit.igaz vannak napok mikor minden oké és akkor úgy érzem hogy na javul a helyzet és utána egyszercsak meg változik minden.Ingerült vagyok fáratt és nincs semmihez semmi kedvem.Árnyéka vagyok ömagamnak és ez úgy érzem ki hat a párkapcsolatomra is.Július 10-én múlt 4 hónapos a kisfiam. Igazán ő miatta kérdezem hogy mi van velem.Nem szeretném ha állandón igerültségemnek és agresziómnak lenne ki téve. Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel Tóth Zsófia

        Dr. Veress Dóra válasza a szülés utáni depresszió témában

        Kedves Zsófia! Egy kisbaba megszületése és a kezdeti hónapok hatalmas megterhelést jelentenek mind testileg, mind lelkileg. A tünetei alapján Ön lehet depressziós, így javaslom, hogy mihamarabb menjen el a helyi pszichiátriai szakrendelésre és ott beszéljék meg mit lehetne tenni a panaszok megszüntetése érdekében. A vizsgálat alatt beszélgetni fognak Önnel, és ha szükséges akkor gyógyszert javasolni. Befeküdni kórházba nem kell, ettől ne féljen. Addig is próbáljon sétálni, mozogjon, figyeljen oda az étkezésére. A háziorvost keresse fel, hogy egy laborvizsgálatot csináljon, nehogy vérszegénység vagy más szervi probléma álljon a tünetek mögött. Ha lehetősége van rá, akkor csináljanak közös programot a párjával és relaxáljon!


        Kérdés: 2011. július 23., 07:10; Megválaszolva: 2011. július 24., 14:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Lehet e súlyosabb betegség ebből közepes depresszióból?köszönöm