• Depresszió

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Asszony! Sajnos nem tudom, hogy mit csinálják vagy egyátlalán igaz-e a felvetésem. Sajnos észrevettem öcsémen a depresszió tüneteit, de nem vagyok biztos benne hogy tényleg ez e betegsége van. Mostanában egyre többször észreveszem, hogy szomorú, az étvágya csökkent és ami a legrosszabb rohamai vannak, már kétszer előfordult. Nagyon gyorsan dobog a szíve melyhez fulladásérzés is társul, sír pedig nem szokott, élet unt és néha azon gondolkozik hogy öngyilkos lesz. Ha megkérdezem mi a problámája azt mondja hogy semmi, de érzem hogy valami nem jó és kezdek féli is. Mit tehetnék én, vagy ki tudna ilyen esetben segíteni. Mivel tudnám kirángatni ebből a hangulatból vagy inkább orvoshoz forduljak/forduljunk. Vagy csak nagyon eltúlzom és igazából csak be beszélem magamnak és csak egy "kicsit lehangolt" vagy teljesen rossz nyomon vagyok. Segítségét előre is köszönöm

        Dr. Veress Dóra válasza a depresszió, öngyilkosság témában

        Kedves Kérdező! Nagyon jó nyomon jár, és jól észrevette, hogy a testvérének segítségre van szüksége. Mivel az öngyilkossági gondolatokkal nem szabad játszani, ezért mindenképp el kellene vinnie őt a helyi pszichiátriai gondozóba vagy ambulanciára. Ez a rendelés nem beutalóköteles, így nem kell még a háziorvost is megjárniuk. Valószínűleg a testvérénke depressziója van szorongásois rohamokkal megtűzdelve, ezen pedig jól lehet segíteni hangulatjavítókkal és szorongásoldókkal. Azzal tudna neki segíteni még, ha az életében felmerülő esetleges nehézségeket segítene megoldani vagy legalább kibeszélni!


        Kérdés: 2011. július 19., 11:34; Megválaszolva: 2011. július 20., 00:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: