• Depresszió

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram! A következő problémával fordulok Önökhöz: Három éve kialakult pánikbetegségből gyógyultam ki kb. fél éve ( a betegség ideje alatt paroxat-ot szedtem).Végre felszabadultnak és boldognak,életerősnek éreztem magam,de április körül ismét jelentkeztek a tünetek: szédülés és izzadás a buszon,emberek között,menekülési kényszer.Igyekeztem sporttal és egészséges életmóddal urrá lenni a helyzeten és ez sikerült is. A mostani problémám viszont sokkal súlyosabb: a utóbbi két-három hétben,mintha valami mélydepresszió hatalmasodott volna el rajtam.Úgy érzem mindenfajta érzelem kihalt volna belőlem,teljes közöny a minden és mindenki iránt,sokat gondolok - és félek- a halálra/tól, sokszor amikor az utcán,a városban vagyok úgy érzem,mintha nem is ez lenne az igazi valóság,de azt sem tudnám megfogalmazni,hogy akkor mi.Fáradtnak és kiábrándultnak érzem magam,néha úgy érzem,hogy legjobb lenne csak becsukni a szemem és a sötétben maradni.Szörnyen félek,hogy megőrölük! Sportolni továbbra is eljárok,amennyit csak tudok a munkám mellett (pincérként dolgozom),és reggelente be szoktam venni egy fél szem 0,5mg-os Rivotil-t. Sürgős segítségre van szükségem,mert úgy érzem teljesen kicsúszik a lábam alól a talaj! Válaszát és tanácsát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Attila

        Dr. Veress Dóra válasza a depresszió, öngyilkosság témában

        Kedves Attila! A legjobb tanács, amit csak adhatok az, hogy keressen fel gyorsan egy pszichiátert. Az Ön által leírt tünetek egyértelműen depresszióra utalnak, és sürgős segítségre van szüksége. Ez ebben az esetben, mivel öngyilkossági gondolatok foglalkoztatják, gyógyszeres kezelés lesz, de még mindig jobb, mintha valami meggondolatlanságot csinál. A jól beállított gyógyszereléssel folytatni tudja a munkáját is, és a kásőbbiekben, ha már jól lesz a gyógyszereket is el lehet hagyni.


        Kérdés: 2011. július 07., 14:06; Megválaszolva: 2011. július 09., 12:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Lehet e súlyosabb betegség ebből közepes depresszióból?köszönöm