• Skizofrén vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő, Sajnos már évek óta érzem magamon, mint ha más világban élnék, vagy hogy mondjam... Tehát, nem úgy reagálok átlagos dolgokra mint az emberek 99%-a, néha nem veszem észre magam, és nagyon furán viselkedek amire csak utána jövök rá. Nagyon rossz érzés, mert lassan a barátaim meg ismerőseim is kezdenek eltávolodni felőlem. Gátlásosságom az teljesen megszűnt, nem tudom mikor mit szabad mondani mit nem, teljes képzavar... :S sajnos tudom magamról hogy valami nincs rendben, ezért kérdezem hogy ez netán skizofrénia? Az elmúlt pár hétben depresszióm is van, kaptam beutalót pszichiátriára, ahol annyit mondtak hogy 3hétig ne igyak koffeinest majd menjek vissza.... Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Veress Dóra válasza a mánia, hangulatzavar témában

        Kedves Kérdező! Én sokkal valószínűbbnek tartom, hogy itt valamilyen felhangoltságról, felfokozott hangulatról, kontrollvesztésről van szó, és nem skizofréniáról. Ennek hátterében állhat hangulatzavar, de akár túlzott koffein vagy energiaitalfogyasztás, esetleg droghasználat is. A pszichiátriai kivizsgálás fényt fog deríteni arra, hogy miről is van szó pontosan. Esetleg annyival segítheti az orvos munkáját, hogy átgondolja, hogy volt-e a családban hangulatzavarral (depresszió, mánia) küzdő családtag, illetve hogy Önnél mikor kezdődtek a panaszok és milyen tüneteket tapasztalt eddig.


        Kérdés: 2011. június 10., 23:58; Megválaszolva: 2011. június 13., 22:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Lehet e súlyosabb betegség ebből közepes depresszióból?köszönöm