• Mindegyik?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az lenne a kérdésem,hogy mindegyik antidepresszáns okoz libidó csökkenést,és orgarmus zavart?Ugyanis változókori depresszióm van,és a pszichiáter Sertralint irt fel.Attól félek,hogy ez majd károsan befolyásolja a nemi életemet.Egyáltalán van-e olyan antidepresszáns,ami nem hat erre?Köszönöm a választ!

        Dr. Veress Dóra válasza a antidepreszsáns mellékhatás, libidócsökkenés témában

        Kedves Asszonyom! A hangulatjavítók leggyakoribb mellékhatása a libidócsökkenés, különösen az SSRi típusú szereknek. Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenki észlelni fogja ezeket a kellemetlenségeket, lehet, hogy Ön sem fog ilyesmit tapasztalni. Ki kell próbálni a gyógyszert, mert addig nem lehet megmondani, hogy Önre milyen hatással lesz. Ha tapasztal is változásokat a szexuális életében, akkor is sok lehetőség van arra, hogy ezek elmúljanak, pl. lehet csökkenteni a dózist, kiegészíteni más gyógyszerekkel, időzítve bevenni a tablettákat, stb. Általában mindegyik hangulatjavítónak lehet ilyen mellékhatása, de talán a bupropionnak van a legkevésebb ilyen.


        Kérdés: 2011. június 06., 19:33; Megválaszolva: 2011. június 07., 22:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: