• Rexetin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Lassan már fél éve szedem a Rexetin nevű gyógyszert, amit azért írtak fel, mert 1 hónap alatt 10 kilót fogytam ( 160 cm magas vagyok és 50 kg voltam) jelenleg napi 1,5 tablettát kell bevennem. Mivel még fiatal vagyok az érdekelne nem káros e nekem ez a gyógyszer? Valamint még az is érdekelne hogy hogyan tudnám vissza hízni eredeti súlyomt ( eddig mindössze 2 kg-ot sikerült felszednem). Rendesen étkezem és igen nagy mennyiségű ételt fogyasztok. Sajnos dohányzom is, ön szerint emiatt nem hízok? ( 1,5 éve dohányzom rendszeresen, napi 1 dobozzal). Válaszát előre köszönöm, minden jót!

        Dr. Veress Dóra válasza a súlyvesztés, hangulatjavító témában

        Kedves Kérdező! Leveléből nem derül ki, hogy kivizsgálták-e a Rexetin beállítása előtt. Ilyen mértékű fogyást okozhat pajzsmirigy vagy más endokrín betegség is, így ha eddig nem történt meg, akkor mindenképp érdemes lenne kideríteni, hogy pontosan mi is okozott Önnél ilyen mértékű súlyvesztést! A nagy mennyiségű étel fogyasztása melletti minimális gyarapodás is hormonzavarra utal. A szedett hangulatjavító egyébként nem tesz kárt Önben, nem lesz hosszú távú következménye annak, hogy most gyógyszert szed. A dohányzás csökkenti az étvágyat, így legfeljebb ilyen módon járulhat hozzá a jelenlegi súlyának a megtartásához.


        Kérdés: 2011. május 17., 19:45; Megválaszolva: 2011. május 20., 22:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Lehet e súlyosabb betegség ebből közepes depresszióból?köszönöm