• Depresszió

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Huzamosabb ideje depresszióban szenved a feleségem.Rivotril-t és Citalodep-et szedett, de ez nem segített. Ekkor Frontint és Cipralex-et írt fel az orvos ami szintén nem segített kb. 2 hét alatt sem. Jelenleg megint változtatott az orvos tanácsára. Most napi 3 Frontin 0,25mg-ot és esténként 1Yarocen 15mg- ot szed. Ezt még csak 2 napja kezdte. Egyenlőre semmi javulás nem látszik. Kérdésem, hogy várható-e az új gyógyszerkombinációtól javulás, és ha igen akkor mennyi idő múlva? Olvastam az orbáncfű tea jó hatásáról, de nem tudom, hogy a fenti gyógyszerekkel együtt szabad-e rendszeresen ilyen teát inni? Köszönettel:Papó

        Dr. Veress Dóra válasza a depresszió témában

        Kedves Papó! A hangulatjavítók hatása sajnos elég lassan alakul ki. Általában 4-6 hét szükséges ahhoz, hogy megmutatkozzon a hatásuk. Mivel az Ön felesége már szedi egy ideje a gyógyszereket, ezért ez az idő lerövidül valamelyest, de ettől még hetekig tarthat, hogy megmutatkozzon a hatás. Az orbáncfű tea enyhe és közepes depresszióban segít általában. Amíg nem ér véget a gyógyszerbeállítás, addig a felesége ne kezdje el inni, mert megzavarhatja az új gyógyszerek hatását, és akkor nem lehet tudni, hogy miért hat vagy nem hat egy hangulatjavító.


        Kérdés: 2011. május 15., 15:53; Megválaszolva: 2011. május 16., 22:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Lehet e súlyosabb betegség ebből közepes depresszióból?köszönöm